Toneel

Toneelgroep Amsterdam

Husbands and Wives

AEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Jack en Sally gaan scheiden. Een enorme schok voor hun vrienden Gabe en Judy. Hoe goed is hun eigen huwelijk nog? De beslissing van Jack en Sally zet het leven van de vier op zijn kop. Een indringend echtscheidingsdrama van Toneelgroep Amsterdam met onder anderen Halina Reijn, Ramsey Nasr, Gijs Scholten van Aschat en Theo d’Or-winnares Marieke Heebink. Een topcast! De regie van Woody Allen's 'Husbands and Wives' is in handen van Simon Stone.


Na het succes van ‘Medea’ – dat een tweede Theo d’Or voor actrice Marieke Heebink opleverde – regisseert Simon Stone ‘Husbands and Wives’, door Woody Allen geschreven vlak voordat zijn huwelijk met Mia Farrow op de klippen liep. Niet toevallig vertoont het stuk overeenkomsten met ‘Scènes uit een huwelijk’ van Ingmar Bergman, Allens grote voorbeeld. De relatie als nachtmerrie, waar alleen maar om te lachen valt. Zolang het kan…
Jack en Sally gaan scheiden. Een weloverwogen beslissing, maar voor hun vrienden Gabe en Judy is het een enorme schok. Hoe goed is hun eigen huwelijk nog? Kun je binnen een relatie eenzamer zijn dan wanneer je alleen bent? De beslissing van Jack en Sally zet een keten van gebeurtenissen in gang die het leven van het viertal grondig overhoop haalt.
Toneelgroep Amsterdam brengt het indringende echtscheidingsdrama met een topcast, met onder anderen Halina Reijn, Ramsey Nasr, Gijs Scholten van Aschat en Marieke Heebink.


Tekst: Woody Allen | vertaling: Rik van den Bos | regie: Simon Stone | spel: Hélène Devos, Marieke Heebink, Robert de Hoog, Ramsey Nasr, Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat | muziek: Stefan Gregory | scenografie: Bob Cousins | kostuums: An D’Huys

Website: www.tga.nl

 

Recensie Trouw
Excellent theater over de kwetsbaarheid van de liefde ***** - 22 jun 16

Recensie Volkskrant
Het spelplezier werkt aanstekelijk **** - 21 jun 16

Recensie Telegraaf
Geestige huwelijksperikelen **** - 21 jun 16

Recensie Parool
Scheiding van vrienden laat alles wankelen **** - 20 jun 16

Recensie NRC
Je stal mijn hart en gooide het weg - 16 jun 16