Toneel

Toneelgroep Maastricht: Wim Opbrouck en Wilfried de Jong

Jungfrau

dinsdag

7

april
2020

20:30 uur

.

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

dinsdag

7

april
2020

20:30 uur

.Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Opbrouck en De Jong zitten vast in het hooggebergte. Hun hut is ingesneeuwd. De mannen kijken vanaf het schuine dak uit over het dal. Geen paniek. Ze gaan hier uitkomen, zoveel is zeker.

‘Jungfrau’ is een fysieke krachtmeting, Gewitter und Sturm, tot aan de pijngrens, soms tot aan het toelaatbare. Geen top is te hoog voor het duo. Ze willen weer. Ze willen meer. Vechten. Knokken. Dansen. Zingen. Bergen verzetten. Omdat de wereld nog niet af is.

Wilfried de Jong en Wim Opbrouck raakten bevriend tijdens de opnames van de film Ventoux (2015). Deze vriendschap resulteerde in 2017 in de voorstelling We free kings. Hun nieuwe theaterprogramma heet Jungfrau.

Opbrouck en De Jong zitten vast in het hooggebergte. Hun hut is ingesneeuwd. De mannen kijken vanaf het schuine dak uit over het dal. Geen paniek. Ze gaan hier uitkomen, zoveel is zeker. Want: niets is onmogelijk, alles kan. Jungfrau is een fysieke krachtmeting, Gewitter und Sturm, tot aan de pijngrens, soms tot aan het toelaatbare. Een moderne Alpensymfonie. Natuurlijk nemen de twee mannen af en toe rust om zaken te beschouwen en naar de sterren te kijken; er is genoeg om je over te verbazen. Alles lijkt van bovenaf zo zinloos. Maar dan borrelt de tomeloze energie weer op. Geen top is te hoog voor het duo. Ze willen weer. Ze willen meer. Vechten. Knokken. Dansen. Zingen. Bergen verzetten. Omdat de wereld nog niet af is.

Beide theatergrootheden hebben in de afgelopen seizoenen bij Toneelgroep Maastricht gespeeld: Wim Opbrouck speelde de hoofdrol in La Superba en Wilfried de Jong speelde de nar in King Lear.

Onweerstaanbare mix van theater, beukende muziek en ontroerende dans

Website: toneelgroepmaastricht.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail