Toneel

Toneelgroep Maastricht

Brieven uit Genua

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Ilja Leonard Pfeijffer bezoekt met zijn geliefde Gelya in 2008 Genua. Het stel besluit om er te gaan wonen. Als zij hem weer verlaat, probeert de schrijver zijn leven op te pakken door brieven aan haar te schrijven. Deze correspondentie leidde in 2016 tot de roman Brieven uit Genua, het vervolg op Pfeijffers bestseller La Superba. In deze toneelbewerking worden Servé Hermans en Michel Sluysmans op het toneel bijgestaan door sopraan Lies Verholle.


Ilja Leonard Pfeijffer belandt met zijn geliefde Gelya in 2008 tijdens een fietstrip in Genua. De schrijver is gelijk verliefd op de labyrintische havenstad met haar duistere steegjes, ontelbare palazzi en evenzovele gelukzoekers en het stel besluit om er te gaan wonen. Als Gelya een paar jaar later naar Berlijn vertrekt, vindt de schrijver zichzelf terug onder een lekkende parasol in het barre oord dat werkelijkheid heet. Hij probeert zijn leven te vatten in brieven aan Gelya. Deze correspondentie leidde in 2016 tot ‘Brieven uit Genua’, het schitterende vervolg op zijn roman ‘La Superba’ en een adembenemende ode aan Genua.
Servé Hermans en Michel Sluysmans spelen de schrijver in dit intieme literaire en muzikale miniatuur over de verhouding tussen Italië en Nederland, feit en fictie, wens en waarheid, schrijven en leven. De brieven worden gecombineerd met Italiaanse aria’s van Monteverdi, Puccini en Arditi, gezongen door sopraan Lies Verholle.


Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | bewerking en regie: Michel Sluysmans | spel: Servé Hermans en Michel Sluysmans | zang: Lies Verholle | piano: Elisabeth De Loore | decor en licht: Catharina Scholten

Literaire, muzikale en waargebeurde zoektocht naar geluk

Website: www.toneelgroepmaastricht.nl

 

Leeuwarder Courant
****