Toneel

Toneelgroep Maastricht

King Lear

dinsdag

27

november

19:30

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

dinsdag

27

november

19:30AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

King Lear is een klassieker die u gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. In regie van artistiek leider Servé Hermans en gespeeld door een sterrencast bestaande uit onder meer Huub Stapel als King Lear, Wilfried de Jong als de nar, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta. De tekst van William Shakespeare wordt bewerkt door Jibbe Willems.


De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar.


Tekst: William Shakespeare | bewerking: Jibbe Willems | regie: Servé Hermans | spel: Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Louis van Beek, Hans van Leipsig en Elisabeth De Loore

De sterrencast bestaat uit onder anderen Huub Stapel (King Lear) en Wilfried de Jong (de nar)

Website: www.toneelgroepmaastricht.nl