Muziektheater

Toneelgroep Maastricht

Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering

AEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Wie herinnert zich nog de doorbraak van The Police in 1979? In een grootse muziektheaterproductie brengt Toneelgroep Maastricht een liefdesverhaal tegen de achtergrond van het oudste jaarlijkse popfestival ter wereld. In ‘Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering’ worden hoogte- en dieptepunten van personages Wiel en Lies verweven met die van Pinkpop. Met beeldmateriaal uit het Pinkpoparchief en een spetterende livesoundtrack van Rowwen Hèze.

Wie herinnert zich nog de doorbraak van The Police in 1979? De sprong van Eddie Vedder in 1992? En wie zag twee jaar geleden het optreden van de Rolling Stones? In een grootse muziektheaterproductie met een ensemble van meer dan tien acteurs brengen Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze een groots liefdesverhaal, tegen de achtergrond van het oudste jaarlijkse popfestival ter wereld. Hoogte- en dieptepunten uit het (liefdes)leven van Wiel en Lies worden verweven met die van Pinkpop. Spel wordt afgewisseld met beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief en van een spetterende soundtrack voorzien door Rowwen Hèze, dat live op het podium staat. Alles komt samen in een ontroerend hoogtepunt als Wiel de ziekte van Alzheimer krijgt en Lies hem met de muziek bij het leven probeert te houden.


Tekst: Frans Pollux m.m.v. Wiel Beijer | regie: Servé Hermans | spel: ensemble van meer dan tien acteurs | livemuziek: Rowwen Hèze | in coproductie met Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, De Limburger/Limburgs Dagblad, L1, Parkstad Limburg Theaters | met dank aan: Jan Smeets

Website: www.toneelgroepmaastricht.nl