Toneel

Toneelgroep Oostpool

Romeo en Julia | William Shakespeare

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Het verhaal is bekend: twee families liggen al tientallen jaren met elkaar overhoop. Waarom zij elkaar haten weet niemand meer. Te midden van al deze duistere ellende en wraaklust zorgen Romeo en Julia met hun liefde voor elkaar voor een sprankje licht. Marcus Azzini regisseert talenten van de toekomst in een door de jonge theatermakers Kasper Tarenskeen en Jan Hulst brutaal bewerkte Shakespeareklassieker vol prachtige poëzie.


Niemand weet waarom de haat begon, maar twee families liggen al decennialang met elkaar in de clinch. De strijd heeft de hele stad vergiftigd en leidt tot aanvaringen. Beide partijen beweren de vrede te bewaren, maar het is een vrede die alleen met geweld in stand gehouden kan worden. Middenin al deze ellende, testosteron en wraaklust is er een sprankje licht: Romeo en Julia. De twee geliefden kiezen voor elkaar. Hun radicaliteit leidt tot een verwoestende daad van zelfvernietiging. Het is hun pleidooi voor verandering. Liefde faalt in het doorbreken van haat, dat lukt alleen de dood.
Regisseur Marcus Azzini houdt van de ongepolijste schoonheid van deze Shakespeare-klassieker. De regisseur kiest voor een spelersgroep vol talent van de toekomst. Dieuwertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. De jonge theatermakers Kasper Tarenskeen en Jan Hulst maken een hedendaagse brutale bewerking met behoud van de prachtige poëzie van het origineel.


Tekst: William Shakespeare | bewerking: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen | regie: Marcus Azzini | spel: Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Dieuwertje Dir, Bart van den Donker, Yannick Jozefzoon, Michael Muller, Chris Peters, Mirjam Stolwijk e.a. | scenografie: Koen Steger | kostuums: Lotte Goos

Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat.

Website: www.toneelgroepoostpool.nl

Lees hier de Recensie van het Friesch Dagblad
Lees hier de recensie van de Leeuwarder Courant
Nina Spijkers maakt montagevoorstelling bij Toneelschuur Producties

"Een swingende, stoute en messcherpe Romeo en Julia... Lieve hemel, de energie spat er vanaf." | Trouw ★★★★★

"Prachtige taal, krachtige en levende scenografie... geweldige cast, die zichtbaar smult van de snedige taal." | Theaterkrant★★★

"De Julia van Dir is ongeëvenaard in haar prilheid én gevoel voor puberdrama." | NRC ★★