Toneel

Toneelgroep Oostpool

What’s in a fairytale?! - Bambi

vrijdag

29

maart
2019

20:30

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

29

maart
2019

20:30Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Waarom eindigen alle sprookjes met ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’? Wat gebeurt er als kwaad het wint van goed of als de prinses níét wakker wordt? Misschien is Bambi wel het zieligste verhaal ooit. Toneelgroep Oostpool maakt van het onschuldige hertje echter een gevaarlijk dier met tanden. ‘Bambi’ is deel twee uit de reeks ‘What’s in a fairytale?!’. Daarin worden oeroude verhalen met nieuwe ogen bekeken.

Heb je je weleens afgevraagd waarom alle sprookjes eindigen met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’? Maar wat gebeurt er als kwaad het wint van goed of de prinses niet wakker wordt?
In 1923 schreef de Oostenrijkse schrijver Felix Salten zijn roman ‘Bambi, een leven in het woud’. Bambi groeit op the hard way: een jager schiet zijn moeder dood. Het is misschien wel het zieligste verhaal ooit. Maar waarom eigenlijk?
Toneelgroep Oostpool zet Bambi neer zoals je hem nog nooit hebt gezien. Het onschuldige hertje maakt plaats voor een gevaarlijk dier met tanden. Met rond hem zes wellustige jagers die allemaal een stukje van zijn lieve onschuld willen opeisen.
‘Bambi’ is deel twee uit de reeks ‘What’s in a fairytale?!’, waarin oeroude verhalen met nieuwe ogen worden bekeken. Gooi je vooroordelen overboord en maak je op voor grootse satire, die de jacht op ogenschijnlijk onschuldige verhalen op humorvolle wijze opent.


Tekst: Joachim Robbrecht | regie: Sarah Moeremans | spel: Kharim Amier, Benny Claessens, Joep van der Geest, Tommie Kinneging, Mirjam Stolwijk, Maureen Teeuwen en Louis van der Waal | scenografie: Dorothee Curio | kostuums: Daphne de Winkel

anti-sprookje voor volwassenen

Website: www.toneelgroepoostpool.nl