Toneel

Toneelgroep Oostpool

Allemaal mensen | Umuntu

zaterdag

19

oktober
2019

20:30 - 22:35 uur
Geen pauze

Rabobank zaal

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

19

oktober
2019

20:30 - 22:35 uur
Geen pauzeRabobank zaal

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Tien jonge mensen proberen hun identiteit te bepalen. Zij hebben voor 99,9% hetzelfde DNA. Toch gaat alle aandacht naar de 0,1% die ervoor zorgt dat ze anders zijn. Ze stellen zich aan je voor en proberen zich van hun beste kant te laten zien.

Zijn ze queer, hetero, homo, nerd, millennial, zwart of wit? Het blijkt niet zo eenvoudig om je identiteit onder woorden te brengen. Want wat kun je nog zeggen zonder een ander te kwetsen?

Marcus Azzini stelt in zijn theater de ontmoeting centraal. Nog voorafgaand aan het succesvolle Allemaal Mensen van afgelopen seizoen, maakte hij in 2018 met een nieuwe generatie talentvolle acteurs de persoonlijke mozaïekvoorstelling; Umuntu Ngumuntu Ngabantu (Ik Ben Omdat Wij Zijn). Gebruikmakend van dezelfde werkvorm als bij Allemaal Mensen werd er vertrokken vanuit persoonlijk engagement en werkelijke ervaringen. Dit keer vormden de persoonlijke verhalen binnen een ogenschijnlijk homogene groep jonge talenten daarbij de basis. Met als resultaat een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit. Over mens-zijn en menselijkheid en over hoe je identiteit zich vormt door samen te leven in een gemeenschap: Allemaal Mensen |UMUNTU.

In Allemaal Mensen | UMUNTU proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Ze stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig je identiteit onder woorden te brengen. Gaandeweg worden de hokjes waar zij zich in- en uitvechten grimmiger en de scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie onbelangrijk. Je moreel kompas draait overuren. Let’s get comfortable with being uncomfortable! Durf iets óf niets te zijn in verbinding met elkaar, heb de moed om te bestaan.

Na de grote zaalvoorstelling Allemaal Mensen is Allemaal Mensen | UMUNTU nog meer een gemeenschappelijke reflectie. De groep jonge talenten kende elkaar als klas op de ArtEZ Toneelschool al goed en innig. Nu gaan ze, direct na hun afstuderen, als gemeenschap op tournee.


Regie Marcus Azzini | spel Kharim Amier, Joy Delima, Rabbi Jallo, Tommie Kinneging, Piet Kooij, Julia Lammerts, Hanneke van der Paardt, Alexander Schuitema, Judith Schuur, Carina de Vroome

Een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit

Website: toneelgroepoostpool.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Afrika Experience

VK - ‘Ik kom misschien lief en meisjesachtig over, maar op toneel houd ik juist van lelijk en grotesk’

 

Deel deze voorstelling:   E-mail