Toneel

Toneelgroep Oostpool

Demonen

zaterdag

12

oktober
2019

20:30 - 23:30 uur
Met pauze

Rabobank zaal

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

reprise

zaterdag

12

oktober
2019

20:30 - 23:30 uur
Met pauzeRabobank zaal

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

reprise

Frank komt thuis met de urn van zijn moeder. Katarina – zijn vrouw – heeft zin in een leuke avond. Ze besluiten de onderburen uit te nodigen voor een borrel. Hoe later het wordt, hoe vileiner de conversatie. Totdat alles over de rand loopt, van de whisky tot de as van Franks moeder.
 
Wat begint als een spontane borrel met de buren, mondt uit in een chaotische avond waarin onderdrukte angsten, fantasieën en frustraties de kop op steken.

‘Demonen is intelligent, gedurfd en blijft boeien’, aldus de Volkskrant in 2016 over Lars Noréns Demonen in regie van Marcus Azzini.

De succesvolle Zweedse schrijver Lars Norén toont een huiskamer als plaats delict van een emotioneel slagveld. Het woord ‘thuisfront’ kreeg niet vaak zo’n wrange betekenis. Getrouwd zijn betekent ook samenleven met elkaars ‘demon’. Azzini toont met mededogen deze menselijke balanceer-act. Het tegelijkertijd zoeken naar samenzijn én je ontplooien als autonoom individu. Dat is het prachtige, pijnlijke breukvlak waar het werk van Norén en Azzini elkaar raken.


Tekst Lars Norén | vertaling Karst Woudstra | regie Marcus Azzini | spel Astrid van Eck, Kirsten Mulder, Rick Paul van Mulligen & Daan Schuurmans | muziek Kasper Tarenskeen | scenografie Wikke van Houwelingen & Marloes van der Hoek | kostuums Lotte Goos 

Naar een tekst van Lars Norén, met Daan Schuurmans, Astrid van Eck, Kirsten Mulder & Rick Paul van Mulligen

Website: toneelgroepoostpool.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Passepartout Toneelgroep Oostpool

 

Deel deze voorstelling:   E-mail