Toneel

Toneelgroep Oostpool

Demonen

Rabobank zaal

Prijs € 24,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 24,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Hoe geef je het leven door? En hoe blijf je een leven lang samen? De liefde vinden is een van de grote levensopdrachten, maar de liefde vasthouden is minstens zo complex. ‘Demonen’ van de Zweed Lars Norén, een meester in scherpe gezins- en relatiedrama’s, is een eigentijdse ‘Who’s Afraid of Virginia Woolf?’ Wat begint als een spontane borrel met de buren mondt uit in een chaotische avond vol onderdrukte angsten, fantasieën en frustraties.


Lars Norén (1944) is na Strindberg de meest gespeelde Zweedse toneelauteur in Nederland en een meester in scherpe gezins- en relatiedrama’s. Met ‘Demonen’ schreef hij een eigentijdse ‘Who’s Afraid of Virginia Woolf’. Wat begint als een spontane borrel met de buren mondt uit in een chaotische avond vol onderdrukte angsten, fantasieën en frustraties.
Twee stellen, richting de veertig, brengen samen de avond door. Gastheer en -vrouw Frank en Katarina zijn kinderloos, in hun huwelijk balancerend op de grens van hechting en verstikking. Jenna en Tomas zijn de onderburen, ouders van twee jonge kinderen en midden in de zelf-wegcijferende zorgfase. Hun ouders hebben zorg nodig, tegelijkertijd dringt de aandacht voor een nieuwe generatie zich op. Hoe geef je het leven door? En hoe blijf je een leven lang samen? Het vinden van de liefde is een van de grote opdrachten die wij onszelf in het leven opleggen. Het vasthouden van de liefde is echter minstens zo complex.


Tekst: Lars Norén | vertaling: Karst Woudstra | regie: Marcus Azzini | spel: Kirsten Mulder, Daan Schuurmans, Rick Paul van Mulligen en Mariana Aparicio Torres | scenografie: Wikke van Houwelingen | kostuums: Lotte Goos

Website: www.toneelgroepoostpool.nl