Toneel

Toneelschuur Producties / Nina Spijkers

Het temmen van de feeks

zaterdag

6

april
2019

20:30

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

zaterdag

6

april
2019

20:30Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

In deze feestelijke voorstelling worden alle vrouwenrollen door mannen en alle mannenrollen door vrouwen gespeeld. Nepwimpers, muziek en de prachtige taal van Shakespeare ontbreken niet. Niemand wil met Katherina (Roeland Fernhout) trouwen. Haar zusje Bianca, geliefd bij iedereen, mag van hun vader pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. De rijke Petruchio (Astrid van Eck) gaat de uitdaging aan. Maar wie temt nu eigenlijk wie?


In ‘Het temmen van de feeks’ laat regisseur Nina Spijkers alle vrouwenrollen door mannen spelen en alle mannenrollen door vrouwen in een feestelijke voorstelling vol dubbelrollen, nepwimpers, prachtige taal, muziek en show. Roeland Fernhout speelt de feeks Katherina, Astrid van Eck is Petruchio. Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Zij mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?
Nina Spijkers won in 2015 de Top Naeff Prijs, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende theaterstudenten. “Müller, Büchner en Shakespeare breng jij tot leven in het heden. Je houdt van taal, maar gebruikt de woorden om er een belevenis van te smeden”, schreef de jury. Precies wat ze gaat doen met deze Shakespeare.


Tekst: William Shakespeare | regie: Nina Spijkers | spel: Astrid van Eck, Roeland Fernhout, Linde van den Heuvel, Julia Lammerts, Anne-Chris Schulting en Xander van Vledder

Website: www.toneelschuurproducties.nl

'Heel simpel: het is een seksistisch stuk.' Dat zegt regisseur Nina Spijkers (30) over Shakespeares Het temmen van de feeks (1594) in de Volkskrant.

"Het is een genot om de actrices zich te horen uitleven in Shakespeares verzen" - Volkskrant (vier sterren)

"Roeland Fernhout ontroert als feeks in kleurrijke Shakespeare "- NRC Handelsblad (vier sterren)

"De rijkheid aan betekenis die Spijkers aanboort maakt haar ‘Het temmen van de feeks’ tot een zeer boeiende theaterervaring"- Theaterkrant

"Dynamische voorstelling waarin Spijkers opnieuw haar enorme talent demonstreert "- Scènes (vier sterren)