Toneel

Toneelschuur Producties

De Huisbewaarder

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Aston is niet goed bij zijn hoofd en woont bij zijn jongere broer Mick in huis. Als hij een zwerver ontmoet, biedt hij die een slaapplek aan. Maar wie is deze oude man? En wat is hij van plan? Voor deze vertaalde tragikomedie van Harold Pinter, een van de grootste toneelschrijvers van de vorige eeuw, sloegen regisseur Paul Knieriem, acteur René van 't Hof en vertaalster Magne van den Berg de handen opnieuw succesvol ineen.


Na zijn uitstekend ontvangen ‘Troje Trilogie’ brengt regisseur Paul Knieriem met ‘De Huisbewaarder’ een tragikomedie van een van de belangrijkste twintigste-eeuwse toneelschrijvers: Harold Pinter. Het betekent een hernieuwde samenwerking met schrijfster en vertaalster Magne van den Berg en acteur René van ’t Hof, met wie Knieriem eerder het voor het Vlaams en Nederlands Theaterfestival geselecteerde ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ maakte.
Aston is niet helemaal goed bij zijn hoofd. Na een langdurig verblijf in een gesticht is zijn blik op de realiteit troebel geworden. Hij functioneert, in meer of mindere mate, als klusjesman, en assistent van zijn jongere broer Mick, bij wie hij in huis woont.
Het onderscheid tussen fictie en realiteit kan Aston allang niet meer maken. Dat geldt ook voor het inschatten van mensen en situaties. Als hij de zwerver Davies ontmoet, biedt hij hem een slaapplek aan. Maar wie is deze oude man? Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En wat is hij van plan?


Tekst: Harold Pinter | vertaling: Magne van den Berg | regie: Paul Knieriem | spel: Jan-Paul Buijs, René van ’t Hof en Lowie van Oers | decor: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek | kostuums: Bernadette Corstens

Paul Knieriem regisseert beroemde tragikomedie van Harold Pinter

Website: www.toneelschuurproducties.nl

Trouw ★★★★★: "De Huisbewaarder is een psychedelische trip zonder nooduitgang"

Volkrant ★★★: "Van de sterke acteurs imponeert vooral Jan-Paul Buijs, met een even beheerste als overweldigende vertolking van Aston."

 

Eerbetoon aan Harold Pinter
Artikel VK 27-10-2017

Van de sterke acteurs imponeert vooral Jan-Paul Buijs, met een even beheerste als overweldigende vertolking van Aston
Recensie VK 30-10-2017

René van 't Hof vormt de kers op de taart van dit acteerplezier.
Recensie Trouw 30-10-2017