Toneel

Toneelschuur Producties

Ivanov

Kleine zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

De Russische landeigenaar Ivanov heeft schulden en een stervende vrouw. Hij zoekt en vindt afleiding bij de buren en hun prachtige dochter Sasja, die als een blok voor hem valt. Is Ivanov te redden? En kan hij het gevecht tegen zijn zwaarmoedigheid winnen? Tsjechovs klassieker is een pareltje, dat regisseur Nina Spijkers met veel energie en humor naar haar hand heeft gezet. Zij kan bouwen op een topcast met Roeland Fernhout in de titelrol.

De jonge regisseur Nina Spijkers gooit, na succesvolle opvoeringen van ‘Phaedra’s Love’ en ‘Don Carlos’, haar niet geringe talenten in de strijd om Tsjechovs klassieker ‘Ivanov’ naar haar hand te zetten. Dat doet ze met een enorme hoeveelheid energie, humor en een topcast met Roeland Fernhout in de titelrol.
Net als met zijn andere stukken leverde Tsjechov met ‘Ivanov’ een pareltje af over het menselijk onvermogen om het leven de vorm te geven zoals hij zelf zou willen. De Russische landeigenaar Ivanov heeft schulden en een stervende vrouw. In al zijn ongeluk zoekt en vindt hij afleiding bij de buren en hun prachtige dochter Sasja, die als een blok voor hem valt. Zijn omgeving probeert hem te herinneren aan zijn verantwoordelijkheden jegens zijn vrouw en landgoed. Maar Ivanov voert een groter gevecht, dat tegen zwaarmoedigheid. Als zijn vrouw sterft, besluit hij met Sasja te trouwen, die Ivanov wil redden. Maar is hij wel te redden?


Tekst: Anton Tsjechov | bewerking: Casper Vandeputte | regie: Nina Spijkers | spel: Roeland Fernhout, Hajo Bruins, Wendell Jaspers, Xander van Vledder, Tijn Docter, Minne Koole en Nimuë Walraven | decor: Katrin Bombe

Website: www.toneelschuurproducties.nl

Nina Spijkers over ‘Ivanov’:
“Anton Tsjechov schreef Ivanov toen hij 27 jaar oud was. Veel theatermakers hebben de neiging om te vergeten of te negeren dat Tsjechov zijn stukken als komedies heeft geschreven. Wanneer ik mij in Ivanov verdiep, vervult het mij met een ongelooflijke berg energie. Ik wil dan ook een intens strijdvaardige Tsjechov maken, vol met muziek, lawaai en energie. Het stuk zit vol mensen die niet opgeven en blijven vechten tegen tegenslag en de bijkomende neerslachtigheid.”