Muziek

Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet

Ik wou

vrijdag

25

januari

20:30

Rabobank zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

25

januari

20:30Rabobank zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Schrijver Toon Tellegen brengt met korte poëtische teksten de krachtige kinderportretten van illustratrice Ingrid Godon tot leven. Vol met mijmeringen en uitspraken die u doen glimlachen en die aanzetten tot nadenken. Met prachtige muziek van gitariste Corrie van Binsbergen. Beeldende kunst, literatuur en muziek vloeien samen. Laat u in deze oog- en oorstrelende voorstelling meevoeren naar een andere wereld.


Met succesvolle programma’s rond zijn dierenverhalen, zoals ‘Het geluk van de sprinkhaan’, hebben Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet naam gemaakt bij het theaterpubliek. Met de oog- en oorstrelende voorstelling ‘Ik wou’ slaat het Wisselend Toonkwintet ditmaal een nieuwe weg in. De krachtige kinderportretten van de Belgische illustratrice Ingrid Godon worden door Tellegen met korte poëtische teksten tot leven gebracht. Het zijn stuk voor stuk mijmeringen en uitspraken, vanuit het standpunt van de getekende figuur, die de lezer raken, doen glimlachen en aanzetten tot nadenken. ‘Ik wou’ sloeg enorm aan, ook bij volwassenen, en was voor gitariste Corrie van Binsbergen een prachtige bron van inspiratie. ‘Ik wou’ is een bijzondere voorstelling vol muziek, beeldende kunst en literatuur die het publiek meeneemt naar een andere wereld.


Verteller: Toon Tellegen | tekst: Toon Tellegen | compositie en gitaar: Corrie van Binsbergen | trombone en lapsteel: Joost Buis | piano: Albert van Veenendaal | contrabas: Hein Offermans | percussie: Alan ‘Gunga’ Purves | beeld: Ingrid Godon | videoprojectie: Ruben Stern

Laat je in deze oog- en oorstrelende voorstelling meevoeren naar een andere wereld

Website: www.corrievanbinsbergen.com

NRC Handelsblad over een eerder programma:
“Tellegen en de zijnen vermorzelden de witte alledaagsheid van de taal.”

Het Parool over een eerder programma:
“Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is uniek als spil in de Nederlandse muziekscene.”

Moors Magazine over een eerder programma:
“Literatuur en muziek: een gouden combinatie! En zeker als Corrie van Binsbergen zich ermee gaat bemoeien.”

Kees van Kooten in de Volkskrant:
“Als ik voor de eerste keer voorlees met de muziek van Corrie erbij, is het alsof de woorden thuiskomen. Dan ben je niet alleen aan het versnellen en vertragen. Dan krijgen ze kleren aan.”