Klassiek

Accent zaal

zondag

Accent zaal

In de zomer 2017 volgden Caspar Vos (piano), Koen Stapert (viool) en Marcus van den Munckhof (cello) de Tour de France-karavaan en traden zelfs op tijdens de etappes . De avonturen van deze drie dertigers vormen de grondstof voor hun muzikale roadtrip ‘Trio D’Encore On Tour’: schitterende kamermuziek en verhalen die ver boven de Col du Galibier (2646 m.) uitstijgen. Een concert met groot of klein verzet? Vooral met overgave.

Het TRIO D’ENCORE is ontstaan vanuit een hechte vriendschap, drie jongens met een gedeelde passie voor muziek. Caspar Vos (piano), Koen Stapert (viool) & Marcus van den Munckhof (cello) leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2012 spelen zij samen en in 2016 richtten zij een uniek ensemble op : TRIO D’ENCORE.

Het trio kenmerkt zich door gepassioneerd samenspel en onderscheidt zich door programma’s rondom, de bij het publiek zo geliefde, encores te spelen. Met deze muziek, gecombineerd met persoonlijke verhalen, gelooft het trio een publiek op een verfrissende manier te kunnen overtuigen van zijn muzikale boodschap. Onder het motto 'encore is more' brengt TRIO D’ENCORE een nieuwe concertbeleving naar voren waarin toegankelijkheid en interactie met het publiek centraal staan.

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.

Koen Stapert (1990) studeerde viool bij Kees Koelmans aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf 2012 studeerde Koen verder bij Friedemann Eichhorn voor zijn master aan de Franz Liszt Musikhochschule in Weimar. Van 2013 tot 2015 vervolgde Koen zijn masters aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Liviu Prunaru. Hij behaalde met een 10 zijn masterdiploma.

Marcus van den Munckhof (1988) studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium van Tilburg. Hier haalde hij met een 9 zijn masterdiploma. Sinds 2013 is Marcus vast lid bij het Cello8ctet Amsterdam.

Programma: Debussy, Fauré, Saint-Saëns, Piaf en Montand

Trio D’Encore, de muzikale kopgroep uit de Tour!

Website: triodencore.com