Jazz

Hothouse Redbad Jazz

Kleine zaal

Kleine zaal

The Preacher Men neemt het publiek mee terug naar de tijd van de rokerige jazzclubs in het Chicago en New York van de jaren vijftig en zestig. Hammondorgelheld Rob Mostert vormt sinds kort samen met saxofonist Efraïm Trujillo en slagwerker Chris Strik dit nieuwe trio. Hun vitale, opwindende muziek spreekt oudere en jongere generaties aan. Waar doet hun eerste cd ‘Preaching out loud’ toch aan denken? Zeker aan Verve of Blue Note. Tijdloos mooi.

Rob Mostert is al vele jaren een held op zijn Hammond-orgel, model B3. Sinds kort speelt hij samen met saxofonist Efraïm Trujillo en slagwerker Chris Strik in The Preacher Men, waarin niet alleen de vette sound van de Hammond volledig tot zijn recht komt. Sax virtuoos schittert met robuust ‘in your face’-spel in deze kleine bezetting. Drummer Strik die net als Trujillo deel uitmaakt van de grote Rob Mostert Hammond Group, begeleidt de solisten strak groovend en swingend, zonder opsmuk maar ongelooflijk krachtig stuwend. De eerste cd van het trio, ‘Preaching out loud’, had zomaar een release van Verve of Blue Note kunnen zijn. Het drietal neemt de luisteraar mee terug naar de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York waar in de jaren vijftig en zestig legendarische Hammond-trio’s met hardbop- en souljazzgrootheden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson en Stanley Turrentine de dienst uitmaakten. Het nieuwe Hammond-trio klinkt alles behalve gedateerd. Dat komt omdat de muziek tijdloos is geworden. Het werk van dit trio zal oudere én jongere generaties aanspreken omdat het vitaal en opwindend is. De ‘predikers’ maakten een lijstje van favoriete covers (‘Loverman’) en voegden daar sterke eigen stukken aan toe. De passie en energie die gevangen zijn in de acht titels op de cd, zal in een live setting nog vele malen groter zijn dan op de plaat - en elk publiek in vervoering brengen.

Rob Mostert – Hammond B3 orgel Chris Strik – drums Erfaïm Trujillo - sax

Tijdloos mooi