Jazz

Trio Ramon Vallé

Hothouse Redbad Jazz

Kleine zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Waar ter wereld hij ook optreedt, de Cubaanse pianist Ramon Valle overdondert critici en publiek met zijn expressieve, virtuoze stijl. Jazz, klassiek, flamenco en Cubaanse muziek brengt hij bijeen, ondersteund door een onweerstaanbare groove. Sinds enkele jaren woont Valle in Nederland. Hier vond hij meteen aansluiting bij de beste jazzmusici van ons land, onder wie Eric Vloeimans en Jesse van Ruller.

Waar hij ook optreedt, de Cubaanse pianist Ramon Valle overdondert critici en publiek met zijn expressieve, virtuoze stijl. Jazz, klassiek, flamenco en Cubaanse muziek brengt hij bijeen, ondersteund door een onweerstaanbare groove.
Toen in 1993 zijn debuutalbum Levitando verscheen werd Ramón Valle ‘het grootste talent onder onze jonge pianisten’ genoemd door niemand minder dan Chuco Valdés, oprichter van de beroemde band Irakere. Ramón woonde toen nog in Cuba maar kreeg ook in Europa lovende reacties op zijn overdonderende, expressieve pianospel, dat vergelijkingen opriep met Keith Jarrett, Herbie Hancock en Chick Corea.
Ramón Valle is een Cubaanse pianist die niet alleen latin jazz of Cubaanse muziek speelt, maar ook pure hedendaagse jazz waarbij zijn Cubaanse wortels niet verloochent. Sinds enkele jaren woont hij in Nederland en vond hij meteen aansluiting bij de beste jazzmusici van Nederland, onder wie Eric Vloeimans en Jesse van Ruller.
‘A relaxed virtuoso with a light, intuitive touch but a flood of sound at his disposal’ (The Guardian). ‘Wat een notenweelde’ (Parool).


Ramón Valle – piano Omar Rodriguez Calvo – bas Liber Torriente - drums

"Wat een notenweelde"

Website: www.ramonvallemusic.com