Jazz

zondag

januari

Accent zaal

Pianist Wolfert Brederode staat al jaren garant voor innovatieve muziek waarbij jazz en klassiek elkaar regelmatig kruisen. Met dit trio, dat hij enige jaren geleden oprichtte, heeft Wolfert van doseren een kunst gemaakt. Hij doet niet aan lange solo’s maar wikt en weegt de noten die hij speelt. Nadat hij in het verleden al de goed ontvangen albums ‘Currentsen Post’ en ‘Scriptum’ uitbracht, verrast hij nu iedereen met het uitmuntende ‘Black Ice’.

Dit album is uitgebracht op het toonaangevende label ECM. Citaten uit de pers: "Ruimtelijkheid, verstilling en spanning gloriëren in het perfect op elkaar afgestemde trio spel dat baadt in een hecht warm geluid… een pianotrio als dit, hoor je echt maar zelden op de Nederlandse podia.” (Erno Elsinga/Jazzenzo)
“Black Ice is een album vol composities die met het hoofd zijn geschreven en met het hart worden gespeeld…Meesterlijke uitgave.” (Dick Hovinga/Jazzism****1/2)
Meer nog dan voorheen excelleert de pianist in het componeren van heldere melodielijnen. Maar het is vooral zijn spel, en dat van Gudmundsson en Van Hulten waardoor dit trio van absolute wereldklasse is.

Gulli Gudmundsson: bas
Jasper van Hulten: drums