UITstapje 2018

Under de Toer presenteert: Marijke Muoi | try-out

try-out

Grote Kerk

Prijs € 18,50

VANAF 16 JAAR

Grote Kerk

Prijs € 18,50

VANAF 16 JAAR

De toeschouwer kan niet afzijdig blijven en wordt meegenomen in een verwarrende strijd: krijgen we vrijheid, gelijkheid en broederschap voor iedereen of niet?

Marijke Muoi is een voorstelling met twee gezichten, een voorstelling van revolutie en verzoening.

Bij de Grote Kerk verzamelen zich 200 man publiek. Ze gaan door de 11 ingangen van de kerk naar binnen. Wat treffen ze aan, wie treffen ze aan? Met Joke Tjalsma.


Leeuwarden, augustus 1795
Radicale revolutionairen stormen de Grote Kerk binnen, slaan alles kort en klein, halen waardevolle metalen uit de graven en schoppen de botten van de Nassaus in het rond. Met de schedel van Maria Louise van Hessen-Kassel, de moeder van stadhouder Willem IV wordt zelfs gevoetbald. Oranjeklanten, revolutionairen, avonturiers, wetenschappers, idealisten, burgers en buitenlui verzamelen zich voor de Grote Kerk. Democratie is wat we willen. Nu!!

Leeuwarden, januari 2018
De wereld schudt politiek en sociaal op zijn grondvesten. De populisten in Amerika, Frankrijk, Engeland en Nederland roepen op tot strijd, tot verdrijving van de politieke en maatschappelijke elite. Waar moet het heen: meer democratie of juist minder?
Bij de Grote Kerk van Leeuwarden verzamelt zich 200 man publiek. Ze gaan door de 11 ingangen van de kerk naar binnen. Wat treffen ze aan, wie treffen ze aan, kan op deze rokende en geurende puinhopen iets nieuws gebouwd worden?

Marijke Muoi is overrompelend ervaringstheater.
Theater over onze tijd waarin de toeschouwer niet afzijdig kan blijven. Je wordt meegenomen in een verwarrende strijd; krijgen we vrijheid, gelijkheid, en broederschap voor iedereen of niet?... Marijke Muoi is een voorstelling met twee gezichten, een voorstelling van revolutie en verzoening. Maria Louise, de populaire Oranje Regentes die in de Leeuwarder volksmond Marijke Muoi (tante Marijke) heette, kijkt vanuit haar hemel toe. Haar roep om een staatsvorm te kiezen waarin ruimte is voor empathie met de ander, klinkt steeds luider.
Een creatief team met videokunstenaar Arjan Klerx, geluidskunstenaar Bo Bruijs en
theatervormgeefster Mirjam Grote Gansey, transformeren de Grote Kerk en je zintuigen in een intense ervaring. De regie is in handen van Sjoeke-Marije Wallendal, de teksten zijn van Bouke Oldenhof, Joke Tjalsma speelt Marijke Muoi.


Wo 24, do 25 en vr 26 januari 19:30 u try-out
Za 27 14:00 u, zo 28 januari 14:00 & 20:30 u première [uitverkocht]
Do 1 februari t/m za 17 maart (iedere do, vr en za 19:00 & 21:00 u) kaarten

Let op: de voorstelling Marijke Muoi is niet rolstoel toegankelijk! Heeft u vragen over de toegankelijkheid, dan kunt u mailen naar info@marijkemuoi.frl.

Een theaterbelevenis over een waargebeurde revolutie

Website: http://www.marijkemuoi.frl/

 

Bezoekersinformatie
Belangrijke informatie voor uw bezoek aan de try-out