Toneel

Bram van der Vlugt en Thijs Prein

Rabobank zaal

Rabobank zaal

Bram van der Vlugt is te zien als ontroerende vader in een indringend stuk met teksten van onder anderen Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa, Arthur Japin en Thomas Verbogt. Ooit was de inmiddels tachtigjarige vader acteur, maar acteren mag hij al jaren niet meer. Toch repeteert hij met zijn zonen elke dag scènes uit ‘King Lear’ van Shakespeare. Daarbij komen geheimen uit het verleden naar boven. Is de vader wie hij zegt dat hij is?

Na het bejubelde ‘Mr. Green’ is Bram van der Vlugt (82) te zien als ontroerende vader in een indringend stuk met teksten van onder anderen Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa, Arthur Japin en Thomas Verbogt.
‘Vaders & Zonen’ komt voort uit een reis. In een busje van New York naar Los Angeles schreef acteur Thijs Prein brieven met gerenommeerde schrijvers, onder wie Grunberg, Nasr, Wieringa en Japin. Het thema: de relatie tussen vader en zoon. Geïnspireerd door de briefwisseling ontstond dit theaterstuk over het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar vaderlijke erkenning.
De vader in deze voorstelling is tachtig jaar geworden. Ooit was hij acteur, maar hij mag zijn beroep al jaren niet meer uitoefenen. Toch repeteert hij met z’n zonen elke dag scènes uit ‘King Lear’, het mooiste stuk van Shakespeare. Tijdens het spelen komen de geheimen van het verleden naar boven. Is deze vader wie hij zegt dat hij is?

Samenstelling en regie: Gerardjan Rijnders | spel: Bram van der Vlugt, Thijs Prein en Merijn de Jong

Website: www.bostheaterproducties.nl