Muziek

Vreemde Kostgangers

Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot

AEGON zaal

Prijs € 46,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 46,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Drie matadors van de Nederlandse muziekwereld bundelen hun muzikale krachten. Na hun succesvolle Nederlandstalige album gingen ze samen het podium op. En dat smaakt blijkbaar naar meer, want opnieuw zijn Henny Vrienten (Doe Maar), George Kooymans (Golden Earring) en Boudewijn de Groot in het theater te vinden. Ze spelen niet alleen nieuwe nummers, maar ook persoonlijke favorieten en elkaars liedjes. Vreemde kost? Vooral verplichte kost!


We moesten er lang op wachten, maar afgelopen najaar was het eindelijk zo ver: Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot gingen samen het podium op. En omdat de mannen niet van half werk houden, verscheen er ook een album, waarvoor ze alle drie nieuw Nederlandstalig materiaal schreven. Het viel allemaal zo in de smaak dat de drie pioniers van de nederpop komend seizoen opnieuw de theaters induiken, met nieuwe nummers, een selectie van elkaars oudere werk, persoonlijke favorieten, een (Engelstalig) nummer van de ander in een nieuw jasje en bijzondere duetten. “Het is een stom woord, ‘supergroep’, maar als het in Nederland ooit mag worden gebruikt, dan is het nu.” (de Volkskrant ****)

De drie muzikale matadors op veler verzoek terug in De Harmonie!

Website: www.boudewijndegroot.nl

de Volkskrant ****: “Excellenties van de nederpop komen met veel nieuw werk. (…) Het is een stom woord, ‘supergroep’, maar als het in Nederland ooit mag worden gebruikt, dan is het nu. (…) Vreemde Kost, maar vooral verplichte.”

NRC Handelsblad ****: “Titanen nederpop kiezen stoer voor nieuw materiaal. (…) Ze toonden dat er geen leeftijdplafond bestaat voor muzikanten die bereid zijn elkaar artistiek naar een hoger plan te tillen.”

Leeuwarder Courant ****: “Het was een zinderende avond. Na de laatste tonen wist je dat een nieuw monument voor de nederpop is opgericht.”