Toneel

Wart Kamps, Maarten Heijmans & Sander Plukaard

Dictatoresses

donderdag

13

juni

20:30

Geannuleerd

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

13

juni

20:30

GeannuleerdRabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

5-7-2018 | De voorstelling is geannuleerd.

Hoe zou de wereld eruitzien als vrouwen aan de macht zijn? In deze satirische zwarte komedie van Ko van den Bosch, bekend van theatergroep Alex d’Electrique, kruipen Maarten Heijmans, Sander Plukaard en Wart Kamps in de huid van de secretaresses van dictators. Ze typen gedicteerde brieven uit en halen koffie. Tot vanavond. Want in ‘Dictatoresses’ grijpen de vrouwen de macht met de bedoeling om die onderling te verdelen. Maar is macht wel te verdelen?

Maarten Heijmans, Sander Plukaard en Wart Kamps kruipen in de huid van de secretaresses van dictators; Hitler, Stalin, Mussolini, Franco, Mao en Kim Jong-un. Zij zijn de vrouwen achter de wrede macht. Ze typen gedicteerde brieven uit, halen koffie, laten gasten binnen, schenken een borrel in, masseren schouders als het even teveel wordt en bewaren geheimen. Zij zijn de rots in de branding. Maar wel in dienst van een dictator. Tot vanavond. Want in ‘Dictatoresses’ grijpen de vrouwen de macht met de bedoeling die onderling te verdelen. Maar is macht wel te verdelen? Of zullen ook zij gecorrumpeerd en verzwolgen worden, zoals hun gruwelijke werkgevers?
Schrijver en regisseur Ko van den Bosch werd bekend als voorman van de roemruchte theatergroep Alex d’Electrique. Van 2008 tot 2017 voerde hij met Ola Mafaalani de artistieke leiding bij het Noord Nederlands Toneel.


Tekst en regie: Ko van den Bosch | spel: Maarten Heijmans, Sander Plukaard en Wart Kamps

Website: www.allesvoordekunsten.nl