Watskeburt?! - de musical

VANAF 16 JAAR

AEGON zaal

VANAF 16 JAAR

‘Watskeburt?!’ is een knettergekke theatertrip met De Jeugd van Tegenwoordig. In dit anarchistische hiphopsprookje voor volwassenen zijn bandleden Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo als poppen aanwezig op het podium. Samen met Manon gaan zij op zoek naar hun ontvoerde vriend Bas Bron, het muzikale brein van de band. Een onnavolgbaar ritje in de achtbaan door de hoofden van de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig.

Vergeet alles wat je denkt te weten over musical! Vergeet sowieso alles wat je ooit gehoord hebt over theater. Want dit wordt een knettergekke theatertrip met De Jeugd van Tegenwoordig. ‘Watskeburt?!’ is een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassen. Gooi Monty Python, de Muppets en The Wizard of Oz in de blender en mix er de tegendraadse, grappige en supercatchy hits van De Jeugd doorheen. Je weet wel, nummers als ‘Sterrenstof’, ‘Get Spanish’, ‘Manon’ en natuurlijk ‘Watskeburt?!’, waarmee de Amsterdamse lefgozertjes zich tien jaar geleden met een oerknal op de kaart zetten. Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn als poppen aanwezig op het podium en gaan samen met Manon op zoek naar hun vriend Bas Bron. Het muzikale brein van de rapformatie is ontvoerd door AuSchurk (Henk Poort) en zijn listige handlangers. Maak je klaar voor een ritje in de achtbaan door het hoofd van De Jeugd van Tegenwoordig, in hun taal, met hun muziek en met hun onnavolgbare humor.

Gebaseerd op een concept van: De Jeugd Van Tegenwoordig en Eric Holman Producent: Inge Bos, Bos Theaterproducties Co-producent: Eric Holman, Rhythm Entertainment Verhaal en script: De Jeugd Van Tegenwoordig, Lucas de Waard, Daan Windhorst, Peter van de Witte en Jeroom Snelders Regie: Peter van de Witte Arrangementen: Bas Bron en Peter van de Witte Spel: Henk Poort, Rein Hofman, Kiefer Zwart, Anna Keuning, Cripta Scheepers, Sebas Berman, Bradley Groffen

Website: www.bostheaterproducties.nl