Toneel

We zijn hier voor Robbie

Het Nationale Theater i.s.m. Theateralliantie

Kies een datum / tijd:

Rabobank zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

dinsdag

18 december   2018

  20:30 uur
woensdag

19 december   2018

  20:30 uur
donderdag

20 december   2018

  20:30 uur
zaterdag

22 december   2018

  20:30 uur
zondag

23 december   2018

  15:00 uur
Rabobank zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Voor deze tragikomedie bundelde scenarioschrijfster Maria Goos en regisseur Eric de Vroedt voor het eerst hun krachten. Goos portretteert een chique Haagse familie. Terwijl de bejaarde vader en moeder bivakkeren op de bovenverdieping van het ouderlijk huis, herdenken beneden kinderen en kleinkinderen de dood van Robbie. Goos laat drie generaties worstelen met de vraag wat ‘goed doen’ betekent. Herkenbaar familiedrama vol humor én …..een sterrencast!

Het overlijden van Robbis is omgeven met veel onbeantwoorde vragen. Het geplande familiediner loopt echter uit op een fiasco: de vloer is niet uitgehard, de cateraar komt niet opdagen en de chic gedekte tafel stort in. Tussen de scherven blikken de personages terug op hun levens en de manier waarom Robbie die heeft beïnvloed.
Maria Goos laat drie generaties worstelen met de vraag wat ‘goed doen’ betekent. De oude staat symbool voor een tijd waarin niemand zich afvroeg of je je geld wel deugdelijk verdiende. De middelste ervaart dat van hen iets anders wordt verwacht dan alleen maar zelfverrijking. De jongste generatie voelt de noodzaak om daadwerkelijk ‘goed’ te doen. Maar wat betekent dat in deze tijd? Een herkenbaar familiedrama vol humor, gebracht door een sterrencast.


Tekst: Maria Goos | regie: Eric de Vroedt | met: Mariana Aparicio Torres, Tamar van den Dop, Yela de Koning, Mark Rietman, Bram Suijker, Romana Vrede, Stefan de Walle e.a.

Website: www.theateralliantie.nl