Klassiek

Winterreise

Franz Schuberts meesterwerk

zaterdag

17

november

20:15

Uitverkocht

De Kosterij Grote Kerk

Prijs € 18,-

zaterdag

17

november

20:15

UitverkochtDe Kosterij Grote Kerk

Prijs € 18,-

De vierentwintig liederen die componist Franz Schubert en dichter Wilhelm Müller nodig hebben om ons totaal te laten onderdompelen in het gemoed van de eenzame wandelaar, vormen een caleidoscoop aan menselijke gevoelens. In vierentwintig delen leren we een mens kennen die een poging doet zijn bestaan te beschrijven en te doorgronden. Boosheid, sarcasme, verdriet, euforie, moeheid, treurnis, liefde en hoop vormen een schitterend kralensnoer dat zijn weerga niet kent en elke luisteraar naar de strot grijpt.

Bert van de Wetering, bas/bariton volgde na zijn studie masterclasses bij Roberta Alexander, Michael Chance, Margreet Honig, Rudolf Jansen, Jard van Nes en David Wilson Johnson.
Bert is te horen in oratoriumwerken, missen, opera’s en in theaterproducties.

Daan Boertien is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Hij geeft concerten met verschillende zangers in binnen- en buitenland. Momenteel studeert Daan Liedgestaltung aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, bij de Duitse liedspecialist Burkhard Kehring. Daan volgde masterclasses voor piano solo bij onder andere Enrico Pace, Leslie Howard en Naum Grubert. Voor liedinterpretatie kreeg hij belangrijke impulsen van o.a. Thomas Hampson, Margreet Honig, Christianne Stotijn, Anne Sofie van Otter en Brigitte Fassbaender.

Bert van de Wetering, bas/bariton en Daan Boertien, piano

Website: www.appassionata-leeuwarden.nl