Toneel

Yora Rienstra

PAAZ

Kleine zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Emma wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ze weet zeker dat er een fout is gemaakt. Zij heeft immers een leuke baan, geweldige vriend en goed leven. Dat ze dood wil kan toch geen probleem zijn? Dit is de start van Emma’s zoektocht in de absurde wereld van de psychiatrische kliniek. Actrice en cabaretière Yora Rienstra speelt Emma in deze theateropvoering die is gebaseerd op het boek PAAZ van Myrthe van der Meer.

De meningen waren eensluidend over het boek ‘PAAZ’ van Myrthe van der Meer, over de dagelijkse praktijk in een psychiatrisch ziekenhuis. Zo schreef de Volkskrant: “Openhartig en met humor schetst Van der Meer hoe het toegaat op een gesloten afdeling.” Tijd dus voor een theateropvoering van dit ontroerende relaas vol prachtige observaties.
Actrice en cabaretière Yora Rienstra geeft gestalte aan Emma, die wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling (paaz) van een ziekenhuis en zeker weet: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil, kan toch geen probleem zijn?
Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met alle regels, pillen en diagnoses, vreemde patiënten, therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen. ‘PAAZ’ is een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar jezelf.


Tekst: Inge Ipenburg, naar Myrthe van der Meer | regie: Benno Hoogveld

Naar het boek van Myrthe van der Meer

Website: www.solostories.nl

de Volkskrant **** over het boek:
“Openhartig en met humor schetst Van der Meer hoe het toegaat op een gesloten afdeling.”

Psychologie Magazine over het boek:
“Diep ontroerend boek, vol prachtige observaties.”

Wim Brands, VPRO Boeken over het boek:
“Ademloos gelezen. Zoals J.J. Voskuil met zijn romancyclus ‘Het bureau’ het kantoorleven heeft vastgelegd, zo nauwgezet registreert Van der Meer de praktijk van een psychiatrisch ziekenhuis.”