Cabaret

Youp van 't Hek

Licht

AEGON zaal

Prijs € 31,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 31,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Wie kent Youp van ’t Hek niet? De Amsterdamse cabaretier trekt al dertig jaar volle zalen. In 2014 werd de prestigieuze Edison Oeuvreprijs Kleinkunst 2014 aan hem toegekend. Komend seizoen gaat hij weer de boer op. Zijn nieuwe show heet niet heel eigentijds ‘Youp Light’, maar gewoon ‘Licht’. Zelden dekte een titel zo goed de lading. Want Van ’t Hek wil de grote zaken in een ander licht zetten en van hun zwaarte ontdoen. Dat is zijn werk.

De grote zaken in een ander licht zetten en van hun zwaarte ontdoen. Dat is mijn werk, zegt Youp regelmatig. Daarvoor ben ik op de wereld. De winnaar van de Edison Oeuvreprijs Kleinkunst 2014 doet dat inmiddels al dertig jaar met veel plezier. En voor volle zalen. Komend seizoen gaat hij weer de boer op. De show heet niet heel eigentijds ‘Youp Light’, maar gewoon ‘Licht’! Zelden dekte een titel zo goed de lading.
Trouw schreef over zijn vorige show: “Zitten er genoeg grappen in? Volmondig: ja. (…) En, ook belangrijk, hij weet de goede balans te bewaken tussen ernst en goede grappen.”


Tekst en spel: Youp van ’t Hek | muziek: Ton Scherpenzeel | muzikant: Rens van der Zalm

Verplaatst én bijgeboekt

Website: www.youp.nl