Jazz

Yuri Honing Acoustic Quartet

Hothouse Redbad Jazz

Kleine zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Nieuwe muziek vol verleidelijke grooves van saxofonist Yuri Honing, al jaren aan de internationale top door samenwerkingen met o.a. Pat Metheny, Charlie Haden en Ibrahim Maalouf. Zijn meest recente album Desire staat in het teken van verlangen, een muzikale ervaring vol verleidelijke grooves en spirituele uithalen rondom de sound van de saxofonist die zo dicht op de menselijke stem staat.

Nieuwe muziek vol verleidelijke grooves van saxofonist Yuri Honing, al jaren aan de internationale top door samenwerkingen met o.a. Pat Metheny, Charlie Haden en Ibrahim Maalouf.
Saxofonist Yuri Honing staat al jaren aan de internationale top. Zijn meest recente album Desire staat in het teken van verlangen, een muzikale ervaring vol verleidelijke grooves en spirituele uithalen rondom de sound van de saxofonist die zo dicht op de menselijke stem staat. In 2015 werd dit album uitgeroepen tot album van het jaar.
Na zijn met een Edison onderscheiden samenwerking met pianist Paul Bley won hij in 2012 de belangrijkste onderscheiding in het land, de Buma Boy Edgar prijs. True, de openingstrack van zijn gelijknamige album, wordt tot de mooiste Nederlandse jazzcomposities gerekend door de Volkskrant.
‘One of the most creative and fearless saxophonists of the moment’ (The Times).
Less is more bij dit kwartet van Yuri Honing!


Yuri Honing – tenorsax Wolfert Brederpde – piano Gulli Gudmundsson – bas Joost Lijbaart – drums

Website: www.yurihoning.com