Te gast

Zang- en dansvoorstelling

Schoonheid van West-China

AEGON zaal

Prijs € 0

AEGON zaal

Prijs € 0

De Provincie Gansu bevindt zich in West-China, een belangrijke plaats voor het beroemde hedendaagse project van China Eén Gordel en Eén Weg (De Nieuwe Zijderoute). De Chinese beschaving vindt haar oorsprong onder andere in Gansu. Het spreekt derhalve vanzelf dat de geschiedenis en cultuur van Gansu  respectievelijk lang en rijk zijn. Ook om die reden wonen er talrijke etnische groepen in Gansu, die de grote verscheidenheid van de Chinese cultuur tot op heden behouden. Dit kunt u ook merken aan de samenstelling van het Provinciaal etnisch zang- en dansensemble van Gansu, wiens artiesten afkomstig zijn uit verschillende bevolkingsgroepen - Hans, Hui’s, Tibetanen, Mongolen enzovoorts.


Het ensemble heeft ruim driehonderd muziekstukken en dansvoorstellingen gecreëerd en heeft zang- en dansvoorstellingen gegeven in ruim dertig landen in de wereld, met lovende recensies. De voorstelling op 28 mei bestaat uit zang- en dansstukken van een aantal etnische groepen in Gansu, waar u hun karaktereigenschappen, tradities en culturen duidelijk aan kunt aflezen.

Presentatie: Lulu Wang, bekende Nederlands-Chinese schrijfster

 

Programma

19.40 uur Ontvangst

20.00 uur Zang- en dansvoorstelling ‘Schoonheid van West-China’

21.30 uur Einde voorstelling

 

Organisatie

  • Ambassade van de Volksrepubliek China in Nederland
  • Gemeente Leeuwarden

 

Introductie van het Provinciaal etnisch zang- en dansensemble van Gansu, China

Het ensemble is in 1983 opgericht en geniet een goede naam in zowel binnen- als  buitenland. In recente jaren heeft het ensemble onder het motto van ‘Hoe etnischer hoe universeler’ ruim 300 dans- en muziekvoorstellingen gecreëerd en heeft uitvoeringen verzorgd in veel landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland, Spanje en Engeland, met goot succes.

Aan het ensemble is verschillende prijzen toegekend, waaronder de Hongaarse Balatonkunstprijs, de Beethoven cultuurprijs, de Spaanse Columbus kunstprijs en Cervantes cultuurprijs en de Kunstprijs van Unesco. In totaal heeft het ensemble meer dan dertig prijzen in nationale wedstrijden gekregen.