Jeugd & Familie

Zebra Zebra

NT Jong

Rabobank zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 6 JAAR

Rabobank zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 6 JAAR

Als plotseling steeds meer wilde zebra’s opduiken in een stadje, raakt iedereen in rep en roer. Al snel wordt één ding duidelijk: de wereld zal voortaan nooit meer hetzelfde zijn. Het muzikale en theatrale stripverhaal ‘Zebra Zebra’ werd in 2014 bekroond met een Zilveren Krekel. Een wonderschoon, grappig én verontrustend verhaal over de angst voor het vreemde en over zwart-witdenken in een fullcolourwereld.

Het wonderschone ‘Zebra Zebra’ werd in 2014 bekroond met een Zilveren Krekel. Het muzikale en theatrale stripverhaal is geïnspireerd op het toneelstuk ‘Le Rhinocéros’ van Eugène Ionesco en gaat over de angst voor het vreemde en over zwart-wit denken in een full-color wereld. Als er steeds meer wilde zebra’s opduiken in een stadje, raakt iedereen in rep en roer. Al snel wordt één ding duidelijk: de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. “Met maquettes, speelgoedzebra’s, langspeelplaten, vingerpopjes, camera’s en gezichtsbedrog ontstaat een absurdistische wereld die even grappig als verontrustend is.” (de Volkskrant ****)


Regie: Noël Fisher | spel: Joris Erwich, Roos Hoogland, Anil Jagdewsing, Feike Looyen, Jolle Roelofs en Eva Zwart | toneelbeeld: Marianne Burgers | kostuums: Carly Everaert

Website: www.ntjong.nl

NRC Handelsblad **** in 2013:
“Vormgeving en kostuums verpakken het ernstige thema van ‘omgaan met verandering en vreemden’ in een wonderschone en geestige sensatie.”

de Volkskrant **** in 2013:
“Met maquettes, speelgoedzebra’s, langspeelplaten, vingerpopjes, camera’s en gezichtsbedrog ontstaat een absurdistische wereld die even grappig als verontrustend is.”