Jeugd & Familie

Zus van Mozart

Daniël van Klaveren / Stip

zondag

17

maart

15:00

Accent zaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 7 JAAR

zondag

17

maart

15:00Accent zaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 7 JAAR

1759. Nannerl Mozart is virtuoos op piano en viool. Maar wat blijkt? Haar broertje Wolfje is nóg briljanter. Aanvankelijk is dat geen reden voor scheve gezichten. Samen treden ze namelijk overal in Europa op. Totdat Nannerl op een dag te horen krijgt dat zij niet meer mee mag. Want een meisje hoort eigenlijk niet op te treden. Deze prachtige muzikale voorstelling van Daniël van Klaveren over een leven in en buiten de spotlights werd terecht beloond met vijf sterren.

Stel je voor, het is 1759 en je naam is Nannerl Mozart. Je bent amper acht jaar oud en speelt niet alleen briljant piano, maar net zo briljant viool. Iedereen vindt het een wonder. Maar dan blijkt je kleine broertje even muzikaal te zijn. Of nee, zelfs nog veel muzikaler.
Wolfje en Nannerl reizen met hun vader door Europa en treden op voor koningen en hertoginnen. Ze zijn een onafscheidelijk duo en beleven vele avonturen. Tot Nannerl op een dag ineens niet meer mee mag. Want een meisje hoort eigenlijk niet op te treden. ‘Zus van Mozart’ is een sprankelende muzikale en met vijf sterren ontvangen voorstelling over een leven in en naast de spotlights.


Tekst en regie: Daniël van Klaveren | spel: Michiel Bijmans, Jiska de Wit en Rudolf Nottrot (viool) | compositie: Wolfgang Amadeus Mozart en Wiebe Gotink

Website: www.stipproducties.nl