Onderwijs

Primair Onderwijs

Kunstmenu
Kunstmenu is een cultuur-educatief programma voor de basisscholen in de gemeente Leeuwarden. Bijna alle culturele instellingen in Leeuwarden, waaronder Stadsschouwburg De Harmonie, doen hieraan mee. In mei 2020 bezoeken groep 5 en 6 de voorstelling 'Peter Pan' van Theater Terra in De Harmonie en in juni speelt de Theatrale rondleiding voor groep 5 en 6. Alle informatie is te vinden op schoolkade.nl.

Voortgezet Onderwijs

Wij ontvangen jaarlijks veel schoolklassen uit Leeuwarden en omgeving. Veel gezelschappen bieden educatief materiaal aan bij hun voorstellingen. Bijvoorbeeld een lesbrief, workshop of inleiding. Er verschijnt elk jaar een speciale agenda voor het voortgezet onderwijs met alle interessante voorstellingen en educatieve mogelijkheden. Ook worden hierin de schoolvoorstellingen vermeld.

Neem hieronder een kijkje in onze speciale Agenda voor het Voortgezet onderwijs.

Middelbaar en Hoger Onderwijs

Verschillende voorstellingen zijn natuurlijk ook geschikt om als student of met een groep studenten te bezoeken. In overleg zijn aanvullende programma's, zoals masterclasses, nagesprekken e.d. te organiseren. Kijk in ons programma voor de diversiteit aan voorstellingen. 

Voor jongeren hebben wij de Jongerenkaart in het leven geroepen, waarmee last minute flinke korting kan worden gekregen. 

Contact

Ingrid Bloemert is onze medewerker educatie en contactpersoon voor alles wat te maken heeft met educatie. Neem gerust contact op met haar: via 058 233 0 213 of mail. Zij kan samen met u een interessant programma samen stellen.

Stageplaatsen

Ieder seizoen heeft De Harmonie diverse stageplaatsen. Wij zijn hiervoor op zoek naar enthousiaste, zelfstandige en leergierige stagiaires die weten waarom ze bij een theater willen stagelopen. We hebben stageplaatsen op de afdeling marketing, publiciteit & educatie, horeca/events en techniek.

Wil je stage lopen bij De Harmonie?

Mail dan je CV met motivatie naar één van de volgende contactpersonen:
Afdeling marketing, publiciteit & educatie: t.a.v. Frédéric Tonnon.
Afdeling horeca/events: t.a.v. Petra Zijlstra.
Afdeling techniek: t.a.v. Martin Smid.

Onze voorkeur gaat uit naar 3e of 4e-jaars HBO stagiaires.