Leeuwarden Fryslân 2018: Strangers on Stage

Click here for English version

Internationaal theaterprogramma in Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Veelkleuriger dan Strangers on Stage zal het in 2018 niet worden. In Stadsschouwburg De Harmonie wordt het hele jaar absoluut toptheater uit alle hoeken van de wereld gebracht. De voorstellingen zijn scherp en confronterend, betoverend en inspirerend, groots, bombastisch, klein en intiem. Strangers on Stage is een samenwerking tussen Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden-Fryslân 2018 en het Nederlands Theater Festival.

Het mag duidelijk zijn dat De Harmonie trots is op de speciale 2018 programmering. Niet voor niets staat Strangers on Stage voor internationale kwaliteit voor jong en oud, voor Friezen, Nederlanders en Europeanen. Dit is Culturele Hoofdstad op zijn best. Dit is Destination Harmonie.

Alle Strangers on Stage voorstellingen

Mungo Park - Travels in the Interior of Africa
In 1795 en 1805 leidde Park twee actievolle expedities naar West Afrika om de Niger in kaart te brengen en de volksverhalen over gouden rijkdom te onderzoeken. Zijn spannende reizen te voet brachten heb door Gambia, Senegal en Mali. Hij was de eerste Europeaan die Timboektoe bereikte. Constant in aanraking met het onbekende kwam hij zowel zachtaardigheid als wreedheid tegen, maar het was uiteindelijk de wreedheid in hemzelf die zijn ondergang werd. Het spel zet een simpel doch uiterst fantasierijk platform neer om het verhaal te vertellen van de man die zijn naam gaf aan het kleine Mungo Park Theatre. Het toneelstuk was een gigantische hit tussen 2006 en 2009 en van 26 t/m 29 september te zien in De Harmonie.

Klik hier voor kaarten en meer informatie

Friese Dansdagen
Bekende en onbekende dansgezelschappen, professionals, amateurgezelschappen en aankomende professionals, moderne en klassieke dans, stijldans en hiphop, voorstellingen om naar te kijken en workshops om te doen. Kortom: De Friese Dansdagen! Met o.a. Het Nederlands Dans Theater en Monkey Mind. Kijk hier voor het gehele programma!

Voorstellingen behorend bij de Strangers on Stage

Vrijdag 5 oktober
Nederlands Dans Theater 1– Saisonnier | € 32,50
LES BALLETS C de la B – Monkey Mind | € 22,50

zaterdag 6 oktober
LES BALLETS C de la B – Monkey Mind | € 22,50   

Zondag 7 oktober
Monsters (6+) - Duda Paiva Company | €12,50

Ockhams Razor Circus - Tipping Point
Het publiek zit circulair, de piste is de grens tussen de artiesten en het publiek dat er met de neus opzit. Vijf artiesten manipuleren vijf grote metalen palen tot een rijk landschap aan beelden. De palen balanceren op hun vingertippen, ze hangen aan het plafond, vormen een kruispunt of een woud en de artiesten bespelen en beklimmen ze acrobatisch. Ze beslissen op het moment zelf of de balken chaos zijn of juist de weg uit de chaos via het kantelmoment, de ‘tipping point’.

Klik hier voor kaarten en meer informatie

Lilith the Jungle Girl - Sisters Grimm
Wanneer een wild meisje gevangen wordt in het regenwoud van Borneo slaat Nederland op hol. Het is 1861 en de baanbrekende neurowetenschapper Charles Penworth wordt gevraagd het kind op te voeden en te verlossen van haar dierlijke instincten. Maar wie is hier de echte woesteling?

Winnaar van Best New Writing, Best Ensemble en Best Set and Costume Design bij Australia’s Green Room Awards. 

Klik hier voor kaarten en meer informatie