Toneel

Abdelkader Benali

Moeder en zoon

donderdag

12

januari
2023

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

donderdag

12

januari
2023

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

Abdelkader Benali, de meesterverteller, neemt u in Moeder en zoon mee in een intiem verhaal over ouderschap, liefde en opoffering. Een meeslepend verhaal waarin met humor en poëzie een prachtig portret wordt getekend van de universele band tussen moeder en zoon. Een meeslepende voorstelling die nog lang natrilt.

Abdelkader Benali vertelt over de reis die hij met zijn moeder naar Sint Petersburg in Rusland maakt om de schilderijen van Rembrandt te zien. Hij hoopt door deze reis de band met zijn moeder te verstevigen. Hij bereidt het minutieus voor en heeft het gevoel dat hij de touwtjes stevig in handen heeft. Maar gaandeweg de reis verliest hij stukje bij beetje de controle over het voorgenomen plan.

Het wordt steeds meer de reis van zijn moeder. Zijn moeder confronteert hem met zijn relatie tot zijn familie en hun gemeenschappelijke geschiedenis. Zijn moeder blijkt niet alleen een uitstekend beschouwer te zijn van de schilderijen van Rembrandt, maar wat hun echt bindt is hun voorliefde voor koffiedrinken. “Ook slechte koffie is koffie.”


Regie: Timothy de Gilde
Dramaturgie: Paulien Geerlings
Kleding: Saida Nadi
Beeld: Omar Photography
Ontwerp poster: Marc Koppen

 

Deel deze voorstelling:   E-mail