Mogelijkheden

Bijna alles kan

Stadsschouwburg De Harmonie ligt in historische centrum van Leeuwarden en beschikt over veel diverse ruimtes van verschillende formaten. Deze zijn flexibel te gebruiken, van vergaderingen tot grootse evenementen.
 
Met ons enthousiaste en professionele team bieden wij de beste service en creatiefste oplossingen. Daarnaast bereik je met onze professionele livestreammogelijkheden nog meer mensen op een toegankelijke en veilige manier.
 
Lees hieronder meer over de mogelijkheden in het gebouw. Heb je nog vragen? Wij denken graag met je mee! 
 

Congressen en symposia

Stadsschouwburg De Harmonie, centraal gelegen in het centrum van Leeuwarden, is zeer geschikt voor het organiseren van congressen en symposia. De Grote Foyer kan dienen als ruime beursvloer. De theaterzalen met mooie uitstraling en beschikbare techniek zijn perfect voor het plenaire gedeelte en te gebruiken als subruimtes. Onze professionele horeca-afdeling is volledig uitgerust om voor grote groepen de catering naar wens verzorgen. Alle onderdelen in één keer geregeld!

Lezingen, presentaties en vergaderen

De Harmonie beschikt over diverse ruimtes van verschillend formaat en indeling, waar presentaties of vergaderingen kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld een presentatie voor 60 personen in de Boekenzaal of een lezing voor 1.000 personen in de Grote zaal. Alle zalen, de meeste met daglicht, kunnen naar wens worden ingericht tot vergaderzaal.
 

Feesten

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor een groots diner, een onvergetelijke bruiloft of origineel (personeels-)feest? De Harmonie is een toplocatie met een inspirerende theaterambiance waar je samen met onze professionals een onbezorgde dag of avond kunt hebben. 

Bruiloften

Zeg JA in De Harmonie! Ons theater is namelijk een officiële trouwlocatie. Wij kunnen elke bruiloft, van groots tot intiem, faciliteren. Een unieke plek met diverse ruimtes en zalen. Wil je de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee. 
 

Onze catering

Liefde gaat door de maag

Wat je ook organiseert of te vieren hebt, wij denken graag met je mee en nemen alle zorgen uit handen. Organisatorisch, technisch, logistiek en culinair; wij verzorgen het allemaal tot in de kleinste puntjes.
 
Wilt je samen met je gasten genieten van een intiem diner in de Stadszaal of heb je liever een walking diner in de foyer? Wil je catering tijdens een congres of juist een netwerkborrel op het podium van de Middenzaal? Het kan allemaal! Onze koks maken speciaal naar jouw wens de lekkerste en origineelste gerechten.
 
In overleg maken we graag een voorstel op maat! 

Ontbijt, lunch, diner of borrel

Vroeg starten met een ontbijt met aansluitend een vergadering? Of aan het einde van een congres dag genieten van een netwerkborrel? Ons horecateam staat klaar om jouw event tot in de puntjes te verzorgen.
 
We werken vooral met lokale ingrediënten en zoveel mogelijk seizoensgebonden en biologisch. Onze producten komen onder andere Boer & Chef. Dat is lekker vers en heel duurzaam! Je kunt kiezen uit vegetarisch, vis en/ of vlees. Wij houden graag rekening met dieetwensen.
 

Voorstellingen met groepen

Ben je op zoek naar een origineel uitje voor je bedrijf of personeelsvereniging? Dan ben je bij ons op het goede adres.
 
De Harmonie maakt van jouw groepsuitje een volledig verzorgde avond uit. Elk groepsuitje is helemaal op maat te maken. Je kunt kiezen uit bijna alle voorstellingen in De Harmonie en er naar eigen wens een horeca-arrangement bij boeken. Om deze keuze gemakkelijk te maken hebben wij een aantal horeca-arrangementen samengesteld. Maar we denken ook graag mee op een avondje uit op maat, zodat het helemaal de avond wordt die jij voor ogen hebt! Hiervoor kun je contact opnemen met Kirsten Westerhuis van de afdeling Events.
 

 

 

Voorbeelden van catering voor groepen

Theaterplusarrangement €14,50

 • Ontvangst met koffie, thee en een zoete lekkernij.
 • In de pauze serveren we het drankje dat bij je ticket inbegrepen zit.
 • Bij de nazit een drankje met een Friese borrelplank.
 • Begeleiding van een gastheer of gastvrouw.

 

Theaterbuffet arrangement €41,50

 • Ontvangst met een drankje uit het Hollands assortiment en een amuse.
 • Warm/koud buffet* met als afsluiting koffie of thee met zoetigheden.
 • In de pauze een drankje naar keuze uit het Hollands assortiment en nootjes op tafel.
 • Bij de nazit een drankje naar keuze uit het Hollands assortiment en borrelhapjes.
 • Begeleiding van een gastheer of gastvrouw
(*) Exclusief drankjes bij het buffet

Online en hybride evenementen

Je kunt jouw evenement zowel fysiek als online houden. Zo kunnen jouw gasten uit heel Nederland of zelfs vanuit de hele wereld meekijken. Wij maken een unieke link aan voor jouw evenement die voor jouw gasten gemakkelijk toegankelijk is. Door onze kennis en expertise zorgen wij voor een hoogwaardig evenement Met de unieke beleving van het theater. We denken graag met je mee om tot een optimaal resultaat te komen.

Wat regelen wij

 • Aanmaken link voor streamen op social media/website.
 • Opname snel beschikbaar, zodat je hem daarna snel kan verspreiden.
 • Jouw eigen graphics in beeld.
 • Unieke setting naar wens in te richten.
 • Topkwaliteit opnameapparatuur.
 • Professionele technische begeleiding.

Audiovisuele middelen

De Harmonie heeft veel eigen audiovisuele middelen in huis die tijdens jouw evenement tot je beschikking staan. Denk bijvoorbeeld aan beamers, projectschermen en microfoons. Hebben we bepaalde techniek niet in huis? Dan kan onze vaste leverancier de gewenste apparatuur leveren. Ons team van professionele technici staat vervolgens klaar om het evenement van technische ondersteuning te voorzien.
 
 

Zoeken