Theatercollege

Adelheid Roosen

Alzheimerfluisteren

woensdag

1

april
2020

20:30 uur

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

1

april
2020

20:30 uurRabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Adelheid Roosen: "Nu mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft, zie ik haar niet verdwijnen, ik zie haar tevoorschijn komen. Ik ervaar haar als een alice in wonderland: ze valt door de tijd heen. Ik val haar achterna, ontdek waar ze is, wat ze beleeft, doet en zegt. Mijn moeder is verhuisd zonder koffer, ik reis als haar bagage mee. Dat vind ik poëtisch aan deze situatie."

Na de film 'Mam' vertelt Adelheid Roosen over haar mantelzorgersschap als dochter uit eigen ervaring. Ze gaat het gesprek aan met het publiek. Soms serieus, soms hilarisch. do's, Dont's, tips & tricks voor iedereen die te maken heeft met een dementerende in de omgeving.

In de documentaire Mam portretteert theatermaker Adelheid Roosen samen met 3 familieleden in 8 liefdevolle scenes haar moeder, die de ziekte van Alzheimer heeft. Niet door uit te gaan van zichzelf, maar door met haar moeder mee te bewegen met de reis die ze aflegt, ontdekt zij wie haar moeder nu aan het worden is.  Mam laat zien dat Alzheimer geen vervreemding en verwijdering hoeft te betekenen, maar ons – als omgeving – een diep inzicht kan geven in onze menselijkheid.  Alzheimer in in die zin een weergaloos fascinerende spiegel. De echo van ons eigen handelen.

Voor iedereen die te maken heeft met een dementerende in de omgeving

Website: adelheidzina.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail