Opera

AquaSonic

Between Music

Kies een datum / tijd:

Rabobank zaal

Prijs € 19,50

i.s.m. Explore the North

dinsdag

19 november   2019

  20:30 - 21:25 uur
Geen pauze
woensdag

20 november   2019

  15:00 - 15:55 uur
Geen pauze
woensdag

20 november   2019

  20:30 - 21:25 uur
Geen pauze
Rabobank zaal

Prijs € 19,50

i.s.m. Explore the North

Uniek! Vijf performers dompelen zichzelf onder in glazen watertanks om op maat gemaakte instrumenten te bespelen en volledig onder water te zingen. Bijvoorbeeld een onderwaterorgel, hydraulophone, crystallophone en rotacorda, percussie en een viool. Het team perfectioneerde ook een onderscheidende vocale techniek voor onderwaterzang.

Het resultaat is een buitengewone concertervaring: een diepe duik in een magisch nieuw universum van beelden en geluiden.


AquaSonic is de nieuwste productie van de Deense groep Between Music en is een van de meest ambitieuze interdisciplinaire projecten van deze tijd: opera onder water.
"De vijf spelers, die schijnbaar gewichtloos in hun tanks zweven, nemen de toeschouwers met hun al even gewichtloze, maar strak georganiseerde muziek mee in hun droomwereld.” (Volkskrant)
Na ontelbare experimenten in samenwerking met diepzeeduikers, instrumentenmakers en wetenschappers hebben de muzikanten tien jaar gewerkt aan speciale onderwaterinstrumenten. En hebben ze hun techniek om onder water te kunnen zingen geperfectioneerd.
Vijf muzikanten in vijf grote watertanks. Met speciaal ontwikkelde instrumenten spelen en zingen ze onder water. . AquaSonic ging in 2016 in première op de Operadagen in Rotterdam en werd daarna een wereldwijd, met een sterrenregen overladen, fenomeen. Explore the North en De Harmonie zijn trots dat ze deze onwaarschijnlijke ervaring in Leeuwarden kunnen presenteren in het jaar van de Culturele Hoofdstad.

AquaSonic was al een wereldhit van New York tot Sydney en verovert in november Leeuwarden!

Website: betweenmusic.dk

“AquaSonic is one of the most spectacular and groundbreaking performances.." Volkskrant (NL)

“..a sound that’s haunting in the most beautiful way” Huffington Post (US)

“..as fascinating as it is eerie. The musical instruments along with the distinctive underwater singing are an extraordinarily original experience” The Daily Star (UK)

“Masterpiece from another world” Fine Spind

 

Deel deze voorstelling:   E-mail