Toneel

Augustus: Oklahoma

Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie

vrijdag

2 februari   2024

  19:30 uurzaterdag

3 februari   2024

  19:30 uurGrote Zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

2 februari   2024

  19:30 uur
zaterdag

3 februari   2024

  19:30 uur
Grote Zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Na De Kersentuin en Een Meeuw brengt regisseur Michel Sluysmans opnieuw een hedendaagse interpretatie van één van de beste toneelteksten uit de toneelliteratuur. De voorstelling gaat over de explosieve confrontatie van oud zeer en weggestopte emoties binnen een familie. Met vlijmscherpe humor en livemuziek is dit tragikomische familiedrama met een twaalfkoppige topcast, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok, boeiend tot de laatste seconde. Verder nergens in Noord-Nederland te zien!

Het verhaal:
Augustus: Oklahoma, speelt zich af in de ieder jaar warmer wordende maand augustus, op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd. Daar staat het statige ouderlijk huis van de zussen Weston. Als hun vader spoorloos verdwijnt keren ze met aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties onherroepelijk aan het licht komen.

Het Pulitzer Prize winnende Augustus: Oklahoma is meer dan een familiekroniek. De familie Weston staat symbool voor de ontmaskering van de westerse wereld, waarin geld geen garantie bleek te zijn voor geluk en waarin de jongste generatie moet omgaan met de emotionele erfenis van generaties boven haar. Auteur Han van Wieringen tekent voor een gloednieuwe vertaling. Na de succesvoorstellingen Noem het maar liefde (2019), Vrijdag (2021), Een Meeuw (2022) en De Kerstentuin (2023) brengt regisseur Michel Sluysmans met Augustus: Oklahoma opnieuw een hedendaagse interpretatie van één van de beste toneelstukken uit de toneelliteratuur.


Credits:
Met: Ariane Schluter, Porgy Franssen, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Anneke Blok, Vincent Linthorst, Myrthe Huber, Liza Macedo dos Santos, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan & Yasmina Abelmoumen 
Tekst: Tracy Letts 
Vertaling: Han van Wieringen 
Regie: Michel Sluysmans 
Muziek: Viktor Griffioen 
Decorontwerp: Michiel Voet 
Kostuumontwerp: Sabine Snijders 
Producent: Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie
Fotograaf: Mark David

Familie kies je niet, die krijg je

Website: augustusoklahoma.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Films op de planken

 

Deel deze voorstelling:   E-mail