Muziektheater

BAAAAAA

Circus Treurdier

zaterdag

16

maart
2024

20:30 uur

Bovenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

zaterdag

16

maart
2024

20:30 uurBovenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

Na een co-productie met de Toneelmakerij, komt Circus Treurdier nu op eigen naam naar De Harmonie. BAAAAAA is een bitter-komische, absurdistische, edgy en muzikale voorstelling over een bescheiden mens in een brutale wereld. Jan-Paul Buijs werd voor zijn rol als Guido genomineerd voor een Louis d’Or en de Nederlandse Toneeljury selecteerde BAAAAAA als één van de twaalf meest indrukwekkende theaterproducties van 2022.

Ben je ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Word je links en rechts ingehaald door schreeuwlelijken die eigenlijk niets kunnen, maar het dankzij hun grote mond toch ver schoppen? Of ben je juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Dan is BAAAAAA iets voor jou!

Het verhaal:
De extreem bescheiden hoofdpersoon Guido van Veen is een achtergrondfiguur. Hij voelt zich niet geroepen om te roepen en blijft liever zwijgzaam aan de zijlijn staan. Guido wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Zoals de zeer aanwezige John, die zichzelf graag hoort praten, over ieder onderwerp een uitgesproken mening heeft en daarmee vrouwen en mannen om zijn vinger windt. Overtuigd van zijn eigen bescheidenheid wacht Guido op de dag dat zijn superieure levenshouding beloond zal worden. Lukt het Guido om zijn aartsrivaal af te troeven en er met de vrouw van zijn leven vandoor te gaan?


Credits:
Tekst en muziek: Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen
Spel en zang: Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen, Sophie Höppener, Roos van Erkel & Sam van Hulst
Composities en arrangementen: Arthur Wagenaar
Decor: Janne Sterke
Kostuums: Nedda Nagel
Lichtontwerp: Stefan Dijkman
Techniek: Ramses Nieuwenhuizen
Eindregie: Titus Tiel Groenestege
Foto: Hans Boddeke
Grafisch ontwerp: Joost de Haas
Scènefoto’s: Bowie Verschuuren

Een voorstelling over blaten

Website: circustreurdier.nl

"Een ingenieus spiegelpaleis: vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch." ⭐⭐⭐⭐ De Volkskrant

“Buijs speelt Guido op momenten onuitstaanbaar hautain, beklagenswaardig en dan ineens ontroerend. In de manier waarop hij ruimte opeist en verfoeit, en daarmee zowel zijn medespelers als publiek bedient én bedondert, toont Buijs zich in BAAAAAA een van de grootste komische talenten van dit moment. Zelden was het zo onduidelijk of je nu moet lachen of moet huilen, als tijdens het bekijken van deze Guido.” Over de nominatie van Jan-Paul Buijs voor de Louis d’Or 2022

 

Deel deze voorstelling:   E-mail