Opera

BarokOpera Amsterdam

Reis naar de Maan

zaterdag

8

oktober
2022

20:30 - 22:35 uur
Met pauze

Middenzaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

première

zaterdag

8

oktober
2022

20:30 - 22:35 uur
Met pauzeMiddenzaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

première

In 1875 is Jules Verne een gevierd man met boeken als Van de aarde naar de maan. In datzelfde jaar pakt ook Jacques Offenbach het onderwerp op en brengt maanreizen naar de operavloer met Voyage de la lune. Het is één van de mooiste partituren van de Franse componist: luchtig, vol positieve energie en gevoelige melodieën. Voor de creatie van een universum zonder zwaartekracht werkt het BarokOpera Amsterdam nauw samen met het Belgische acrobatenduo Vilja, dat garant staat voor adembenemende scènes. Laat je door een uitgebreide cast meevoeren naar een universum zonder zwaartekracht.

Reizen door de ruimte spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Zo was Jules Verne in 1875 al een gevierd man in Parijs met succesboeken als Van de aarde naar de maan en De reis om de maan. In datzelfde jaar pakte ook Jacques Offenbach het onderwerp op en bracht hij met Voyage de la lune maanreizen naar de operavloer. Het is één van de mooiste partituren van de Franse componist, die een onnavolgbaar talent voor luchtigheid en gevoelige melodieën had, over een tomeloze positieve energie beschikte en een eigenzinnige kijk op de liefde had.
BarokOpera Amsterdam pakt Offenbachs komische en spectaculaire ruimte-opera op en vertaalt het werk naar het hier en nu in Reis naar de Maan, waarin een verwende prins naar de maan reist en daar als een blok valt op Fantasia.

Voor de creatie van een universum zonder zwaartekracht werkt het gezelschap nauw samen met het Belgische acrobatenduo Vilja, dat garant staat voor adembenemende scènes. Laat je door een uitgebreide cast van operazangers, instrumentalisten en acrobaten meevoeren naar een universum zonder zwaartekracht in Offenbachs feestelijke werk.


Muziek: Jacques Offenbach
Artistieke en muzikale leiding: Frédérique Chauvet
Regie en choreografie: Bram de Beul
Sopranen: Nathalie Denyft, Wendeline van Houten en Hansje van Welbergen 
Tenors: Mattijs Hoogendijk, Jacques de Faber
Bariton: Pieter Hendriks
Kostuums en decors: Lieven Baert en Sacred Places
Dans en acrobatiek: Vilja Duo
Instrumentaal: Ensemble BarokOpera Amsterdam

een sprookjesopera met liefdesdrama, humor en acrobatiek

Website: barokopera.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail