Theatercollege

Bas Haring

De zin van het leven

woensdag

7

april
2021

20:30 uur

Rabobank zaal

Prijs € 21,-

woensdag

7

april
2021

20:30 uurRabobank zaal

Prijs € 21,-

10-12-2020 De voorstelling is verplaatst naar 07-04-2020. Bezoekers hebben persoonlijk bericht ontvangen

Prof. dr. Bas Haring is geknipt voor een theatercollege. Op een frisse en toegankelijke manier legt hij wetenschap en filosofie zo uit, dat het begrijpbaar wordt voor Jan en alleman. Hij laat mensen op andere manieren tegen zaken aankijken zet ze aan het denken. Dat doet hij al via boeken, columns, lezingen en tv. En nu ook in dit bijzondere theatercollege, dat allerminst standaard is.

Als wetenschapper is hij een uitzondering omdat hij een breed publiek weet aan te spreken. Iedereen kan inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden zijn werk fris en vernieuwend. Hij ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie. Hij houdt een spiegel voor, zet op het verkeerde been en slaat vervolgens toe met een raak inzicht.
 
Aan Universiteit Leiden is hij bijzonder hoogleraar Publiek Begrip van Wetenschap en is hij oprichter van het masterprogramma Media Technology voor creatieve wetenschap. Hij vindt ‘volksfilosoof’ een mooie geuzennaam.

Dit theatercollege gaat over de zin van het leven, de vraag der vragen. Is de zin van het leven dat het blijft bestaan? En waarom willen we dat bedreigde diersoorten blijven bestaan? Waarom is het uitsterven van de reuzepanda zoveel erger dan het uitsterven van het automerk Simca? En wat is waardevol in het leven? Waarom is helder denken belangrijk? En heb je iets te zeggen over je eigen leven? Of staat alles eigenlijk al vast? Bas Haring geeft op al deze – en uw! -  vragen een helder antwoord.  
 
Dit is een college filosofie voor dummies. Alles wat ik zeg moet je met een korrel zout nemen, denk zelf na!

 

Deel deze voorstelling:   E-mail