Toneel

woensdag

april

Accent zaal

Vier personages worstelen met de sporen van een oorlog. Allen zijn levende bewijzen van hoe de wonden die de Tweede Wereldoorlog heeft geslagen nog steeds zorgen voor zichtbare littekens. En hoe de ruim zeventig jaar geleden uitgeroepen vrede voor veel mensen nog steeds geen vrede is. Beklemmende mozaïekvoorstelling van een begenadigd theatergezelschap van de Oerolhit “Het jaar van de Schlager’.

Vier personages worstelen, bewust of onbewust, met de sporen van een lang gepasseerd gewaande oorlog. Een oude man ontdekt zijn verborgen Joodse identiteit. Een vrouw leidt een teruggetrokken bestaan en zit de schuld uit van haar moeder. Een jongeman die nooit iets met de oorlog te maken heeft gehad, ontdekt de beladen geschiedenis van zijn huis. Het vierde personage verhaalt over een oorlog in het hier en nu, waar hij letterlijk voor vluchtte.
BERG&BOS – het gezelschap van theatermaker Maurits van den Berg en schrijver Rik van den Bos – toont in de mozaïekvoorstelling ‘IN VREDE’ hoe de wonden die de Tweede Wereldoorlog heeft geslagen, ook nu nog hun sporen nalaten in onze samenleving. Hoe de vrede die 73 jaar geleden uitgeroepen werd, voor veel mensen nog steeds geen vrede is.

tekst: Rik van den Bos | regie: Eva-Line de Boer | spel: Yara Alink, Maurits van den Berg, Wendell Jaspers, Paul R. Kooij, Beppie Melissen & Armand Rosbak | muziek: Jan en Keez Groenteman | scenografie: Marieke van Veen

Website: www.tgbergenbos.nl