Muziek

Bertolf

Bluefinger

woensdag

4

oktober
2023

20:30 - 22:00 uur
Geen pauze

Bovenzaal

Prijs € 24,-
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

4

oktober
2023

20:30 - 22:00 uur
Geen pauzeBovenzaal

Prijs € 24,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Na meerdere optredens met Her Majesty keert Bertolf Lentink terug naar De Harmonie, waar hij met zijn band volledig akoestische bluegrass-versies van oud en nieuw werk brengt. De singer-songwriter en gitarist reisde naar Nashville om zijn droom waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, zoals Jerry Douglas, Stuart Duncan en Mark Schatz. “Geen andere Nederlandse singer-songwriter klinkt zo verzorgd, warmbloedig, achteloos, ‘retro’ en eigentijds tegelijk”, volgens De Volkskrant.

Bertolfs liefde voor muziek begon met bluegrass. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. 

Bluefinger is de titel van het nieuwe album van Bertolf. In het gelijknamige theaterprogramma brengt hij zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen, maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.


Credits:
Regie: Diederik van Vleuten 
Zang en gitaar: Bertolf Lentink 
Contrabas en zang: Natalie Schaap 
Mandoline en zang: Janos Koolen 
Viool: Joost van Es 
Banjo: Jos van Ringen 
Dobro: Caspar de Groen

Website: bertolf.nl

“Geen andere Nederlandse singer-songwriter klinkt zoals hij: zo verzorgd, warmbloedig, achteloos, ‘retro’ en eigentijds tegelijk, zo mooi gezongen bovendien.” De Volkskrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail