Blue Hour

&Brakema Producties & MATZER Theaterproducties

In een tijd waarin de wereld soms in brand lijkt te staan, gingen schrijver Jibbe Willems en regisseur Liliane Brakema op zoek naar een nieuwe, hoopvolle wereld. In Blue Hour creëren zij door middel van tekst, muziek, dans en ingeleefd spel van meervoudig Theo d’Or genomineerde actrice Alejandra Theus een opening naar een nieuwe toekomst. Brakema’s expressieve werk kenmerkt zich door het gebruik van beweging om het verhaal te ondersteunen. Alejandra Theus geeft in deze voorstelling met haar lichaam een extra dimensie aan de poëtische tekst.
 
Blue Hour neemt je mee op de mentale en fysieke reis van een jonge moeder en haar pasgeboren dochter. Zij dragen de bagage van hun verleden, het heden en de toekomst met zich mee. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.
 
Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. En zoals bij elke nieuwe start, is de toekomst niet in hapklare blokjes uitgelegd, maar wacht er wel een betere wereld achter de blauwe horizon.
 
Bij deze voorstelling is een nagesprek inbegrepen. Direct na de voorstelling is er de mogelijkheid om, onder leiding van een gespreksleider van MATZER, samen met de mede-bezoekers de thema’s van de voorstelling te verkennen en uit te diepen.

“Jibbe Willems en ik proberen woorden te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten. En de hoop die dat onvermijdelijk met zich meebrengt.” Regisseur, Liliane Brakema
 
Lees hier het interview met regisseur Liliane Brakema.

Over MATZER Theaterproducties en &Brakema:
Na het succes van Agatha in 2020 wilden MATZER Theaterproducties en Liliane Brakema graag opnieuw samenwerken. De vruchtbare samenwerking resulteerde in Blue Hour.
 
Credits
Tekst - Jibbe Willems
Regie - Liliane Brakema
Spel - Alejandra Theus
Foto - Neeltje de Vries, Karin Jonkers
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 3 mei 2024
vr 3 mei 2024
20:30 - 22:15 uur
Pauze
Geen pauze
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief nagesprek 
Inclusief garderobe en drankje na afloop

Tickets

vr 3 mei 2024 vr 3 mei 20:30 uur
Standaard € 19,50
20:30 uur Standaard € 19,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
"Brakema creëert beklemmende scenes met indrukwekkend fysiek spel"
- Volkskrant
“In een decor van halve, afgebrokkelde muren, omgevallen stoeltjes en een matrasje op de grond zien we een overgang van binnen naar buiten, beklemming naar bevrijding en ademgebrek naar ademruimte.”
- Theaterkrant
“Het spel van Alejandra is bewonderenswaardig. Het tasten naar nieuwe inzichten en uitgangspunten doet ze met taal, maar ook met haar lijf.”
- Brabant Cultureel

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken