Festivals & Events

Blues & Roots Festival

Big Daddy Wilson, Rob Tognoni, Mrs Hips e.a.

zaterdag

12

februari
2022

20:00 uur

Diverse zalen

Prijs € 27,50

zaterdag

12

februari
2022

20:00 uurDiverse zalen

Prijs € 27,50

Op 12 februari keert het Bluesfestival terug in De Harmonie! Dit keer onder een nieuwe naam; Blues & Roots Festival. Deze avond wordt er blues in allerlei soorten gespeeld. De hoofdact van de avond is Big Daddy Wilson (USA). Ook zijn er optredens van Rob Tognoni (AU) en Mrs Hips (NL).

Big Daddy Wilson
Hoewel Wilsons persoonlijke roots in het diepe zuiden van Amerika liggen, heeft hij de Blues pas ontdekt in Duitsland waar hij destijds gelegerd was, maar toen ging het ook echt los. Wilson valt op door zijn warme en soulvolle stemgeluid en gebruikt soms alleen maar akoestische instrumenten. Geïnspireerd door meerdere muziekstijlen, laveert hij moeiteloos tussen de verschillende genres, maar altijd met blues als basis. Een genot om naar te luisteren.
 
‘Tasmanian Devil’ Rob Tognoni
Deze bluesrockgitarist reist al 35 jaar de podia van de wereld rond. Zijn gitaarspel is vurig, energiek, inventief en explosief en heeft een heel eigen sound. Toch zijn er ook echo’s te horen van Cream, Hendrix, BB King en AC/DC. Hij heeft de afgelopen 22 jaar maar liefst twintig albums uitgebracht en het podium gedeeld met onder andere grote namen als Sting, ZZ Top en Bo Diddley.

YouTube-kanaal - Rob Tognoni

Mrs Hips  
Schud de heupen los want Mrs Hips gaat terug naar haar roots! Met drie sterke mannen om haar heen komt ze terug bij de soul van de blues en de groove van de funk. In de jaren 90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips en zong ze met veel bekende artiesten in binnen- en buitenland. In de kleine bezetting waar ze nu mee speelt is er nóg meer ruimte voor Simone’s power stem, maar ook voor een jazzy Fender Rhodes solo en een diep groovende ritmesectie. Energie, dat is waar het om draait bij de muziek van Mrs Hips. Energie die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek.
 
LITTLE SOMETHING - live recording
 
Compact maar met volle kracht en vrijheid speelt de nieuwe band van Simone Roerade de planken uit de vloer en de pannen van het dak.

 

Deel deze voorstelling:   E-mail
Dagkaart bus/trein Arriva
Prijs: € 7.50
https://harmonie.nl/files/product/1634742249-1623398790-1587996036-Bus6.jpg
zaterdag 12 februari 2022 om 20:00 uur