Musical

Boni The Musical

Een held strijdt voor vrijheid

woensdag

24

januari
2024

20:15 uur

Grote Zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

24

januari
2024

20:15 uurGrote Zaal

Prijs € 39,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Met nieuwe muziek vol soul, rap en spoken word wordt het mythische verhaal van Boni verteld: een van de grootste Surinaamse helden in het verzet tegen de Nederlandse onderdrukking. Deze grote groep acteurs, zangers en dansers brengt je terug naar de 18de eeuw en toont zijn strijd tegen de slavernij. Een musical over een wond in de tijd, liefde, verzet, broederschap en trots.

Het verhaal:
Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Boni, de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden.


Credits:
Stichting Doewet in coproductie met: Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname & George Visser Productions

 

Deel deze voorstelling:   E-mail