Boys Won't Be Boys Friesland

We verschillen, nou en? Niemand past precies in het hokje ‘man’, en precies dat viert Boys Won’t Be Boys. Door persoonlijke, eerlijke verhalen over mannelijkheid ook een podium te geven, doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar. Een vrolijke aanklacht tegen en een ode aan het begrip ‘man’, dat in samenwerking met regionale theaters en met Friese makers een unieke voorstelling oplevert. De spelers zijn: Albert Meijer, Rick Zijlstra, Rowan Veltman, Geronimo Chancoso, Joeso Peters, Johan van der Pol en Quirine Kok onder leiding van Rikkert van Huisstede

De met killerheels gewapende initiatiefnemer Rikkert van Huisstede presenteert een kleurrijke parade van spelers die vertellen, zingen, rappen, grappen, dansen, kortom: we trekken deze avond alles uit de kast. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent.

Het concept groeide uit tot een groot maatschappelijk theaterproject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker. In maart 2024 bestormen ze Stadsschouwburg De Harmonie met een unieke versie met lokale spelers.

Over Rikkert van Huisstede:
Initiatiefnemer Rikkert van Huisstede zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij is presentator, artistiek leider en producent van Boys Won’t Be Boys. Daarmee probeert hij meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Old Burger Weeshuis.

Lees minder

Datum & tijd
do 7 maart 2024
Geen pauze
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

do 7 maart 2024 do 7 mrt 20:30 uur
Standaard € 20,00, Jongeren € 15,00
20:30 uur Standaard € 20,00, Jongeren € 15,00
Bestel ticketsTickets

Cast

Rowan Veltman
Rick Zijlstra
Quirine Kok
Johan van der Pol
Joeso Peters
Geronimo Chancoso
Albert Meijer

Ontmoet de spelers. Klik hier!

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?