Toneel

&Brakema Producties | Liliane Brakema

Isotopia

donderdag

26

januari
2023

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

26

januari
2023

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Valerie en Bas wonen in een rijk westers land. Door een ongekende crisis raken ze alles kwijt; hun baan, hun huis, hun hoop. Net als veel anderen wonen ze in hun auto, op de vlucht voor schuldeisers, moordenaars en verkrachters. Onverwacht krijgen ze een kans om zich aan te melden als burger van de nieuwgebouwde samenleving Isotopia. De enige voorwaarde tot toetreding is: eenmaal binnen, kan niemand er meer uit.

In Isotopia (een samentrekking van ‘isolatie’ en ‘utopia’) wordt een nieuwe, ideale wereld geschapen met gelijkheid voor iedereen. Iets dat begint als een droom ontwikkelt zich gaandeweg tot een angstaanjagende en beklemmende omgeving. Bas en Valerie raken stap voor stap verstrikt in een systeem dat zij zelf in stand houden.

In tekst, beeld en beweging delen Bas en Valerie hun herinneringen aan de gruwelen van Isotopia. Maar vertellen ze wel alles?

Isotopia is liefdevol en indringend sciencefiction theater, dat gaandeweg steeds meer over de hedendaagse wereld en onze alledaagse keuzes lijkt te gaan. Inspiratiebronnen zijn Margaret Atwood The Heart Goes Last, de documentaire A German Life van Christian Krönes en verschillende werken van Bas Heijne en Ramsey Nasr.


Concept en regie: Liliane Brakema
Spel: Anna Raadsveld Ali-Ben Horsting
Dans: Pauline Briguet Terencio Douw
Tekst: Melissa Knollenburg
Choreografie: Jasper van Luijk
Dramaturgie: Florian Hellwig
Lichtontwerp: Vinny Jones
Compositie: Thijs van Vuure
Kostuumontwerp: Ilse Vermeulen
In samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en Theater Bellevue

 

Deel deze voorstelling:   E-mail