Café des Chansons

zondag

januari

Accent zaal

Café des Chansons bestaat uit de fantastische zangeres Charlotte Haesen en een strijkkwartet bestaande uit topmusici uit verschillende orkesten en kamermuziekensembles. Elk concert is weer een ware beleving voor het publiek; het prachtige Franse chanson-repertoire staat bol van ontroerende verhalen.

Charlotte, in 1987 geboren in Amsterdam en in Franstalig België opgegroeid, studeerde jazz-zang op het Conservatorium van Amsterdam. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong zij Franse chansons op de Noordermarkt, waar altvioliste Odile Torenbeek uit het Nederlands Philharmonisch orkest haar ontdekte.

Samen besloten ze een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te ‘draperen’. De jaren die volgden heeft Café des Chansons flink aan de weg getimmerd met optredens in Nederland, België, Frankrijk en Italië. Ook bracht het dynamische ensemble 2 cd’s uit onder het label Challenge Classics. Sindsdien is Café des Chansons veelvuldig te horen op Radio 4 en waren zij te gast bij Podium Witteman.

Bijzonder is de samensmelting van stijlen; de jazz geschoolde Charlotte met de klassieke strijkers. Samen vinden zij elkaar in de mooie arrangementen door samen te ademen, te bewegen en elkaar te inspireren.

Elk concert is weer een ware beleving voor het publiek; het prachtige Franse chanson-repertoire staat bol van ontroerende verhalen. Met klassiekers van persoonlijkheden als Brel, Barbara, Gainsbourg, Brassens en Piaf, over onderwerpen waarin iedereen zich herkent, wordt het publiek elke keer weer geraakt. Daardoor ontstaat er veel emotionele verbondenheid, iets dat we zo hard nodig hebben in deze tijd.

Herontdek Brel, Barbara, Aznavour en vele anderen in een prachtige kamermuziek setting.

Website: charlottehaesen.com

“★ ★ ★ ★ ★ - Schitterend, dit.” - Het Parool