Klassiek

T/M 25 JAAR € 17,50

AEGON zaal

T/M 25 JAAR € 17,50

De Canto General is gebaseerd op een aantal gedichten uit het gelijknamige werk van de Chileense dichter Pablo Neruda. Hij bezingt daarin de schoonheid van de natuur in Chili en geheel Zuid-Amerika, en de strijd van de Chilenen/Zuid-Amerikanen voor behoud van hun vrijheid en hun identiteit. Voor deze gedichtencyclus kreeg Pablo Neruda, de Nobelprijs voor Literatuur in 1971. Het  werd omschreven als het gedicht dat “het lot en de dromen van een continent tot leven wekt”.
De gevluchte Griekse componist Mikis Theodorakis komt in aanraking met Pablo Neruda en zij besluiten om samen met president Allende 13 gedichten te selecteren, die door Theodorakis op muziek zijn gezet.De bewondering voor de schoonheid van de natuur en het vurige verlangen om daarin, respectvol, als vrij mens te mogen leven, verbindt de dichter Pablo Neruda en de componist Mikis Theodorakis in de Canto General.
De poëzie en muziek zijn hartstochtelijk, melancholiek en opzwepend: vol van levenslust en  een schreeuw naar vrijheid!
De essentie van dit werk ligt in de verwoording van de kracht van een volk en een continent dat uiteindelijk steeds weer terugkeert naar zijn oude waarden. Dit past wonderwel in de Mienskip-gedachte van LF 2018. Wij nodigen u van harte uit dit bijzondere concert bij te wonen.

De Canto General wordt uitgevoerd door Toonkunstkoor Concordia, Operakoor Amadeus en  Conjunto Libertad verzorgt de begeleiding. Solisten zijn: Klara Uleman, mezzo sopraan en Pieter Hendriks, bas-bariton  Tjalling Wijnstra, dirigent

Uitgevoerd door Toonkunstkoor Concordia en Operakoor Amadeus en Conjunto Libertad

Klara Uleman, mezzosopraan | Pieter Hendriks, bas-bariton | Tjalling Wijnstra,dirigent

Website: www.operakooramadeus.nl www.concordialeeuwarden.nl